Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat referitor la mostenirea bunicii mele. Lucrurile stau in felul urmator.
Bunicul meu a fost casatorit cu o femeie cu care a avut o fata. A divortat si s-a casatorit cu bunica mea cu care a avut-o pe mama. Bunicul a murit cu 5 ani in urma dar nu s-au facut actele de succesiune. Anul acesta in luna mai a murit si bunica mea si acum trebuie facute actele de succesiune. Intrebarea mea este cat ii revine mamei si cat ii revine matusii mele (fata din prima casatorie). Mostenirea consta intr-o casa si terenul aferent ei. Multumesc tare mult!
Prima data veti face succesiunea dupa bunic. Mostenirea bunicului se imparte 1/4 la bunica, 3/4 la cele doua fete.
Dupa acea faceti succesiunea bunicii, aici mama dvs primeste toata mostenirea.
Trebuie ca in termen de 6 luni mama dvs sa accepte succesiunea la notar printr-o declaratie autentica sau tacit (se muta in casa, are grija de teren acasa, etc).
Pentru succesiunea bunicului veti plati un impozit la stat de 1% pentru ca va fi facuta dupa 2 ani de la deschiderea succesiunii.
cel mai bun lucru este sa contactati un notar public, sa-i dati toate detaliile si el sa va faca "imparteala"...oricum numai notarii publici pot face dezbaterea legala a succesiunilor
trebuie dezbatute ambele succesiuni. prima va fi cea dupa bunicul dvs unde prima vocatie succesorala au prima si mama dvs. mama dvs va mosteni si cota de 1/4 care ar fi revenit bunicii dvs in calitate de sotie supravietuitoare. dupa aceea se va dezbate succesiunea dupa bunica dvs unde mama dvs va mosteni toata averea in calitate de unic mostenitor.
cel mai bun lucru este sa contactati un notar public, sa-i dati toate detaliile si el sa va faca "imparteala"...oricum numai notarii publici pot face dezbaterea legala a succesiunilor
Se dezbate in instanta daca partile nu se inteleg.
Mostenire
vmandrei
salut!
ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea.
matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune
rada78
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)