avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citarea unei persoane decedate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citarea unei persoane decedate

O persoana decedata este citata la ultima adresa la care a locuit.
Se poate invoca nelegala citare, in fata instantei, la termenul de judecata, de catre mostenitor? Ce solutie ar putea da instanta pe aceasta exceptie?
Cel mai recent răspuns: ContSters253638 , utilizator 21:51, 28 Mai 2012
procesul verbal privind indeplinirea procedurii de citare face dovada celor afirmate pana la inscrierea in fals...art 100 alin final cpc parca
altfel, se poate invoca lipsa de procedura de catre mostenitorul introdus in cauza sau chiar pe calea contestatiei in anulare..
instanta ar trebui sa reia/refaca tot ce este anterior si facut pe lipsa de procedura cu respectarea principiului contradictorialitatii procesului civil si a garantarii dreptului la aparare
Daca nu se prezinta nimeni in instanta dar se depune un inscris in care se invoca exceptia mai sus aratata precum si aparari de fond, va putea considera instanta ca viciul de procedura e acoperit sau va dispune refacerea procedurii de citare intrucat a fost citata la ultimul sau domiciliu o persoana decedata de ceva timp ...?
nu ..
fata de orice informatie privind judecata cu un mort instanta ar trebui sa dispuna adresa la INEP..
in functie de asta ridica exceptia lipsei capacitatii de folosinta sau pune in cedere reclamantului sa indice mostenitorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea in lipsa si invocarea unei exceptii Irina S. Irina S. Considerati corecta practica unor instante de judecata care, daca in legatura cu solutionarea unei cauze, invoca din oficiu o exceptie si daca constata ca la ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa sau absoluta??? dodonica dodonica Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate: imtr-un dosar aflat deja la curtea de apel sectia penala sa invocat de catre avocatul inculpatilor faptul ca ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie in care imi este adus la cunostinta faptul ... iulioana iulioana Am primit o citatie in care imi este adus la cunostinta faptul ca tatal meu este chemat in instanta, insa el a decedat in decursul acestui an. Ce pot face in ... (vezi toată discuția)