avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hepatita C pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hepatita C pensie de invaliditate

in anul 2006 am fost diagnosticat cu hepatita C, am dreptul la pensie de boala?
Drepturile de pensie de invaliditate se acorda daca sunt intrunite urmatoarele conditii:
asiguratul sa fie incadrat intr-un grad de invaliditate de catre comisia de expertiza medicala asupra capacitatii de munca;
sa fi realizat in sistemul public stagiul necesar de cotizare prevazut de lege in functie de varsta asiguratului la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca.
In vederea evaluarii capacitatii de munca, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, solicitantul trebuie sa depuna cererea si documentele medicale la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul/resedinta acestuia. In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu deschideti mai multe discutii pe aceeasi tema, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Aveti posibilitatea sa continuati discutiile existente folosind butonul "raspunde". In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea

valerica1955 a scris:
Cred ca nu am fost destul de explicit, as vrea sa stiu daca hepatatita c este una din bolile din lista acelor boli cu care se poate prezenta la comisia de examinare in vederea pensionarii medicale
Gasiti raspunsul la ultima dvs. intrebare in anexa HG nr. 155/2011 pentru aprobarea criteriilor si normelor de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate. Accesati link-ul de mai jos, aveti afectiunile pe coloana din stanga:
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine pensie de invaliditate? iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am fost diagnosticata cu \\"gonatroza\\",am dreptul sa fiu pensionata pe caz de boala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie luiza44 luiza44 daca o persoana nu lucreaza ci este incadrata intr-un grad de handicap se poate pensiona si medical? Daca da cum? mai trebuie sa acumuleze anumite zile de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pisicute pisicute pentru o operatie de eventratie cu plasa este posibila pensionarea pe caz de invaliditate? (vezi toată discuția)