avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile administratorului de bloc

Buna ziua,

Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile celor care au restanta 2 luni in momentul in care se afiseaza urmatoarea intretinere. Eu am contract de inchiriere cu o firma in care scrie ca intretinerea o platesc la ei, insa ei nu au facturat cele 2 luni cu care figurez ca restanta la administratie. Problema asta o avem de cand ne-am mutat aici, cei de la firma cu care am eu contract ne-au spus ca nu primesc facturile de la administratie, administratia ne-a spus ca ei au trimis facturile si tot asa.
Intr-o discutie avuta cu administratorul, am fost amenintata ca o sa primesc si amenda din partea LUI ca am caine si isi face nevoile pe spatiul verde. I-am spus ca eu strang dupa el si am primit raspuns ca e vorba de faptul ca face pipi pe spatiile verzi si ca i s-au uscat trandafirii. Mi-a mentionat ca "platim" (desi el nu locuieste in complex) o suma destul de mare pentru gazon si ca nu e normal ca femeia de servici sa stranga dupa animalele noastre. Mentionez ca avem si 2 caini vagabonzi in complex. Nu am stat sa-i urmaresc, dar presupun ca si ei au nevoi fiziologice si nu strange nimeni dupa ei.
In concluzie, ma intereseaza daca administratorul poate sa-mi dea amenda pentru faptul ca am caine care face pipi pe gazon si sa-mi opreasca utilitatile daca sunt restanta cu 2 luni la intretinere.
@Daniel4x4
Contract individual nu este, dar sunt puse repartitoare pentru fiecare utilitate. Nu sunt de acord sa raman cu datorii pentru o perioada mare, dar 2 luni nu mi se pare mult, mai ales ca nu mi s-au facturat alea 2 luni.
Daca nu este contract individual si exista contoare, furnizorul opreste utilitatile la tot blocul daca nu sunt toti locatarii restantieri? Nu cred. Poate doar daca se ajunge la sume uriase.
In orice caz, stiu ce inseamna sa se opreasca utilitatile. Noua ni s-au oprit timp de o saptamana in tot complexul deoarece angajatul care se ocupa cu platile catre furnizori nu si-a facut treaba, desi avea banii incasati de la locatari.
Tocmai d-asta, sunt de acord sa fie oprite de catre furnizori, dar nu de catre administrator. Eu consider ca administratorul trebuie sa se ocupe cu buna functionare a complexului si sa faca in asa fel incat locatarii sa fie multumiti. Nu sa fie un "ghimpe in coaste", dand amenzi si oprind utilitatile.

@adriantot
Ok, pe mine asta ma interesa, ce ii da lui dreptul sa faca ce vrea el. O sa ma interesez daca intr-adevar s-au luat astfel de hotarari (eu, fiind chirias, nu am fost chemata niciodata la adunari generale, deci nu stiu ce s-a discutat).
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
Adriantot, moderator
@Danoozza,
Furnizorul are contract cu asociatia in care sunt prevazute termenele de plata, termenele maxime de gratie pana la care se pot plati facturile precum si penalizarile in caz de intarziere sau neplata, care penalizari pot merge pana la intreruperea furnizarii serviciului pentru TOT blocul !
Pe furnizor nu-l intereseaza care anume proprietar din asociatie nu si-a platit cota si nici ca vor fi afectati si bun-platnicii ! El are contract cu asociatia, asociatia sa se descurce cu rau-platnicii ! Tehnic vorbind, el opreste robinetul comun pentru intreaga asociatie !

...Si atunci cine este "ghimpe in coasta" : furnizorul, conducerea asociatiei sau rau-platnicii ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
Adriantot, moderator
@Daniel4x4
Da, sunt de acord ca pe furnizor nu-l intereseaza ce se intampla in bloc. Dar nu cred ca furnizorul opreste utilitatile pentru 2 luni de neplata.
Poate gandesc eu prost, dar, dupa cum am mai spus, administratorul este angajatul meu, eu il platesc si ar trebui sa se poarte ca atare. Complexul nu este proprietatea lui ca sa ia decizii singur si sa faca cum doreste el.
Sunt de acord sa faca aceste lucruri, in cazul in care s-a hotarat in adunari, asa cum mi-a explicat adriantot. O sa ma interesez ce decizii au fost luate la adunarile generale/de catre comitetul executiv.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la asociatie, oprire apa rece Doina0505 Doina0505 Buna ziua.Am datorii la asociatie in valoare de 4000 lei restante si penalizari 7300 lei(o suma f mare,zic eu).Recent am fost data in judecata pt suma de ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Apa oprita pe canicula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ContSters245061 ContSters245061 Ne-au oprit apa din cauza unui rau platnic, care are o datorie de peste 70 de milioane.Omul respectiv nu are de unde sa dea banii..Ce putem face???Au voie sa ... (vezi toată discuția)