Sotia mea a primit in urma cu un an si jumatate un "bonus de performanta" iar acum in urma unui control efectuat de cei de la finante s-a observat ca acea prima a fost data ilegal. Dupa acest control am fost rugati sa dam banii inapoi + o dobanda . Este acest lucru posibil? Ce vina are ea ca a primit acesti bani?
Trebuie sa mentionez ca sotia mea nu mai lucreaza la firma respectiva si ca, la fostele colege, care au primit si ele un astfel de bonus, suma primita a fost retinuta automat.
Cum poate fi ea obligata pentru a restitui suma respectiva...de ce si dobanda? defapt, mai bine zis, cum putea ea sa previna asta? Nu a cerut ea prima respectiva!
Da a lucrat la STAT.
Ati fost rugati sa dati inapoi suma? Nu dati curs acestei "rugaminti" iar daca sunteti actionat in instanta pentru recuperarea sumei -actiune in pretentii, dreptul muncii, tribunal- nu va faceti probleme, legea e de partea d-voastra.
Deci a lucrat la stat, am citit mesajul dupa postul de mai devreme. In acest caz este posibil sa i se ceara suma primita nelegal inapoi. Daca se emite dispozitie sau ordin de conducatorul unitatii de stat prin care se cere recuperarea sumei puteti ataca actul in instanta daca il considerati nelegal. Sotia lucra la o firma de stat sau la o institutie (detaliati aspectul, are relevanta). Dupa cum probabil stiti macar din presa, unii bugetari care primesc prime si sporuri nelegal pot fi obligati sa le returneze. Cine a facut controlul, Curtea de Conturi cumva?
Legea 78/2018
brzdaniela
Ca urmare a unui control al Curtii de Conturi mi se retine o suma din salariu.
In 13 august am primit o decizie in care scrie ca incepand cu data de 1 august ... (vezi toată discuția)