avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatie de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatie de plata

Sotia mea a primit in urma cu un an si jumatate un "bonus de performanta" iar acum in urma unui control efectuat de cei de la finante s-a observat ca acea prima a fost data ilegal. Dupa acest control am fost rugati sa dam banii inapoi + o dobanda . Este acest lucru posibil? Ce vina are ea ca a primit acesti bani?
Trebuie sa mentionez ca sotia mea nu mai lucreaza la firma respectiva si ca, la fostele colege, care au primit si ele un astfel de bonus, suma primita a fost retinuta automat.

Va rog sa ne ajutati!
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 13:07, 27 Mai 2012
daca lucreaza la STAT e posibil daca lucreaza la PRIVAT nu am auzit de asa ceva, premiul nu este ILEGAL la privat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
olden, utilizator
Cum poate fi ea obligata pentru a restitui suma respectiva...de ce si dobanda? defapt, mai bine zis, cum putea ea sa previna asta? Nu a cerut ea prima respectiva!
Da a lucrat la STAT.
Ati fost rugati sa dati inapoi suma? Nu dati curs acestei "rugaminti" iar daca sunteti actionat in instanta pentru recuperarea sumei -actiune in pretentii, dreptul muncii, tribunal- nu va faceti probleme, legea e de partea d-voastra.

Deci a lucrat la stat, am citit mesajul dupa postul de mai devreme. In acest caz este posibil sa i se ceara suma primita nelegal inapoi. Daca se emite dispozitie sau ordin de conducatorul unitatii de stat prin care se cere recuperarea sumei puteti ataca actul in instanta daca il considerati nelegal. Sotia lucra la o firma de stat sau la o institutie (detaliati aspectul, are relevanta). Dupa cum probabil stiti macar din presa, unii bugetari care primesc prime si sporuri nelegal pot fi obligati sa le returneze. Cine a facut controlul, Curtea de Conturi cumva?
Nu credeam ca este asa de complicat. Este vorba despre o scoala si intr-adevar controlul a fost facut de Curtea de Conturi.

Alte discuții în legătură

Inapoiere bani din salariu ( spor ) !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Sotia mea lucreaza la un spital ,unde este aistenta sefa .Directorul i-a dat un spor (SPCIN) .Acum el a murit si a venit un control care a descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Legea 78/2018 brzdaniela brzdaniela Ca urmare a unui control al Curtii de Conturi mi se retine o suma din salariu. In 13 august am primit o decizie in care scrie ca incepand cu data de 1 august ... (vezi toată discuția)