avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 78/2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 78/2018

Ca urmare a unui control al Curtii de Conturi mi se retine o suma din salariu.
In 13 august am primit o decizie in care scrie ca incepand cu data de 1 august sunt exonerata de la plata acelei sume pe care am semnat.o cu mentiunea restituirii sumei retinute de la data intrarii in vigoare a legii, respectiv data de 31 martie.
Nu am primit niciun raspuns pana azi.
Intrebarea mea este: cum imi pot recupera banii retinuti ilegal si, daca doar prin instanta, daca as avea un termen limita de la data deciziei?
Sau mai este necesar sa fac o cerere pentru restituirea banilor?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
brzdaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 28 August 2018
In instanta termenul este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de imputare spor conditii vatamatoare functionar public europe europe In data de 11.04.2014 a fost intocmit Raportul de audit a Curtii de Conturi. In data de 08.05.2014 a fost emisa Decizia Curtii de Conturi,primita la UAT in ... (vezi toată discuția)
Legea exonerarii-aplicare stavnicoleta stavnicoleta Legea exonerarii 78 2018 se aplica numai veniturilor considerate ilegale de catre curtea de conturi numai pana la data intrarii in vigoare a legii, sau pana la ... (vezi toată discuția)
Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)