avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie de imputare spor conditii vatamatoare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie de imputare spor conditii vatamatoare functionar public

In data de 11.04.2014 a fost intocmit Raportul de audit a Curtii de Conturi.
In data de 08.05.2014 a fost emisa Decizia Curtii de Conturi,primita la UAT in data de 13.05.2014.
In data de 01.07.2014 a fost transmisa Incheierea la contestatia primarului.
In data de 04.07.2014 a fost emisa Dispozitia primarului privind imputare a sumei reprezentand sume acordate necuvenit si foloase nerealizate reprezentand sume acordate necuvenit cu titlu de spor pentru conditii periculoase si vatamatoare in perioada 01.03.2011-28.02.2014.
In data de 28.07.2014 am introdus actiune in instanta privind suspendarea Dispozitie Primarului.
Este legala dispozitia Primarului ?
Vor sa ne opreasca 1/3 din salariu .
Este legal?

Suntem functionari publici .
Ce ne sfatuiti ?
Multumim.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 6 Noiembrie 2014
Da este corecta Dispozitia Primarului .Trebuia sa aduceti dovezi clare Curtii de Conturi pe ce s-au bazat acele sporuri.
Singura solutie este sa actionati in termen in instanta dispozitia primarului si sa solicitati sistarea popririi pana la judecarea ei in instanta.Dar daca nu dovediti nici instantei cum ati luat acele sporuri vi se retin 1/3 din salariu pana la epuizarea sumei.
Dar daca nu ati convins Curtea de Conturi nu stiu ce sanse sunt in instanta.
Prevalati-va de Legea nr.124/2014 - unele masuri referitoare la veniturile de natura salariala ale personalului platit din fonduri publice
Art. 2. -
(1) Se aproba exonerarea de la plata pentru sumele reprezentand venituri de natura salariala, pe care personalul prevazut la art. 1 trebuie sa le restituie drept consecinta a constatarii de catre Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control a unor prejudicii
...

Art. 3. -
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi inceteaza plata de catre personalul prevazut la art. 1 a sumelor reprezentand venituri de natura salariala pentru care Curtea de Conturi sau alte institutii cu atributii de control au constatat ca au fost acordate cu crearea de prejudicii
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru bugetari razvan29 razvan29 Buna ziua. Nevasta mea lucreaza la o primarie ca functionar public resurse umane. Acum cativa ani in urma, la \\\\"cererea\\\\" primarului de atunci a inclus ... (vezi toată discuția)
Legea 78/2018 privind exonerarea personalului platit din fonduri publice Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Sunt consilier juridic la primarie si ma confrunt cu urmatoarea problema. In anul 2016 Curtea de Conturi a imputat unei salariate de-a noastra, ... (vezi toată discuția)
Legea nr.124/2014 Nicoleta1012 Nicoleta1012 BUNA ZIUA In situatia in care pentru aceste drepturi salariale constatate de Curtea de Conturi ca fiind necuvenite a fost obtinuta si o hotarare ... (vezi toată discuția)