avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea nr.124/2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea nr.124/2014

BUNA ZIUA
In situatia in care pentru aceste drepturi salariale constatate de Curtea de Conturi ca fiind necuvenite a fost obtinuta si o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, persoana in cauza mai beneficiaza de prevederile acesti legi?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta1012 , utilizator 12:40, 1 Octombrie 2014
Hotararea este sau nu favorabila salariatului in cauza?
Hotararea este nefavorabila salariatului

Eu reprezint institutia care recupereaza aceste drepturi salariale necuvenite. Nu ne este clar daca in situatia in care salariatul restituie aceste sume (constatate de curte) in baza unei hotarari judecatoresti favoravile institutiei, trebuie sa sistam retinerea lor.
Si ce se intampla cu cele care sunt date deja spre executare silita?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Legea 124/2014 la art.2 alin.2 prevede ca , se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială, pe care personalul prevăzut la art. 1 trebuie să le restituie drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte instituţii cu atribuţii de control a unor prejudicii.

Nu face referire la nicio hotarare judecatoreasca.

Cred ca Ministerul de Finante ar trebui sa faca anumite precizari in acest sens, mai ales ca exista o hotarare judecatoreasca care nu poate fi modificata printr-o lege.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala pentru bugetari razvan29 razvan29 Buna ziua. Nevasta mea lucreaza la o primarie ca functionar public resurse umane. Acum cativa ani in urma, la \\\\"cererea\\\\" primarului de atunci a inclus ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea 124 din 23 septembrie 2014 bicatraianilie bicatraianilie Exonerarea in baza Legii  nr. 124 din 23 septembrie 2014 (-privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)