Astazi am fost anuntat ca vecinului meu nu ii mai convine gardul de lemn dintre noi si ca doreste gard din caramida.
Prima intrebare - are voie sa faca gard din caramida fara aprobarea primariei ?
A doua intrebare- are voie sa faca gard din caramida fara acordul vecinului, adicafara acordul meu?
Dar sa oblige vecinul ( eu )sa ii plateasca jumatate din costul gardului pe care vrea sa il faca ?
Vecinul are nevoie de autorizatie de constructie. Ca regula, cheltuieleile granituirii revin ambilor proprietari invecinati
Art. 560 Codul civil -Obligaţia de grăniţuire:
Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligaţi să contribuie la grăniţuire prin reconstituirea hotarului şi fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Iar art. 561 spune urmatoarele:
Dreptul de îngrădire
Orice proprietar poate să îşi îngrădească proprietatea, suportând, în condiţiile legii, cheltuielile ocazionate.
Constructie gard
monabuse
Buna-ziua !
Tatal meu locuieste la tara . In spatele casei detine o gradina pentru legume pe care doreste sa o ingradeasca . Exista linie de hotar ... (vezi toată discuția)
Gard casa
diannefr
La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea.
Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)