avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta sau DI/DP?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta sau DI/DP?

Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia de incasare/ de plata sau nota de transfer (care este un document introdus de Saga)?
Am o sicietate care are trei puncte de lucru, fiecare cu registre de casa separate. Punctele de lucru transmit banii din incasari catre casieria centrala.
Pe ce document justificativ se face acest transfer?
Va rog sa ma ajutati, am un control de Garda.
Cel mai recent răspuns: madina71 , utilizator 08:54, 27 August 2012
... si de contabilizat pe debitul 581 prin creditul 5311analitic punct de lucru pe baza exemplarului 1 din chitanta, iar operatia casieriei centrale, pe baza exemplarului 2 din chitanţa, va fi debitarea 5311 analitic casieria centrala , prin creditarea contului 581 (viramente interne).
... asa face baiatu'.:tomato:
:rofl: Esti de groaza.
Sa asteptam si alte pareri, eu ti-am spus ca asa am procedat cu trei brutarii care se aflau in trei localitati diferite, o moara si un magazin . Toate 5 erau puncte de lucru, eu lucram la sediul central. Am avut zeci de controale de la Garda si Fisc in trei ani cat am lucrat acolo. Si nu au avut obiectii asupra modului in care am inregistrat documentele.
sunt intrutotul de acord cu d-na gabrielle.nu vad rostul chitantei ,deoarece incasarea s-a efectuat deja in baza unei chitante inregistrate la punctul de lucru.si de ce s-ar folosi contul 581 ? parerea mea ca inregistrarea corecta ar fi prin contul 481.
@cearls
Contul 581este utililizat in momentul in care se efectueaza transferuri intre conturi de trezorerie, de exemplu intre conturile de banca si cele de casa sau intre conturile de banca.
asadar atunci cand din casa centrala a societatii se transfera bani in casa punctului de lucru pentru plata unor furnizori(ai punctului de lucru respectiv) se foloseste dispozitia de plata semnata de vanzatoare? Atunci ea trebuie sa completeze decont de cheltuieli cu chitantele atasate la acesta?
Ultima modificare: Luni, 27 August 2012
madina71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Transfer numerar niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)