avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

tatal meu este casatorit cu o alta femeie.acesta are un copil,tatal meu vrea sa faca acte acestui copil vitreg ..intrebare eu mai am vreun drept daca tatalmeru vinde partea lui ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:27, 26 Mai 2012
Tatal dvs poate dispune de bunurile sale cum doreste. Dreptul dvs de a l mosteni se naste la decesul acestuia, prin deschiderea succesiunii, atunci in calitate de fiu aveti dreptul a mosteni cota parte din bunurile care se gasesc in patrimoniul defunctului.puteti cere atunci raportul donatiilor, daca s au facut donatii catre alti descendenti fara scutire de raport, puteti cere reductiunea liberalitatilor succesive pentru ce va incalca rezerva dvs succesorala, adica bunuri de care defunctul a dispus prin donatii, testament sau sa probati ca anumite acte cu titlu oneros cum ar fi vanzarea cu clauze, intretinerea.....au fost in realitate donatii, astfel proband dvs acest lucru veti cere si pt bunurile care au format obiectul acestor contracte reductiunea liberalitatilor excesive .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament numai catre copil cyan cyan se pot lasa numai copilului prin testament toate bunurile imobile dobandite inainte de casatorie fara ca sotia sa poata ataca testamentul? (vezi toată discuția)
Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Testament daniela2274 daniela2274 buna seara am o intrebare la care nu inteleg termenii, de fapt ce vrea sa spuna \\"mi s-au pus in vedere dispozitiile art 841 cod civil, cu privire la ... (vezi toată discuția)