avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acordul vecinilor pentru deschiderea unui magazin
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acordul vecinilor pentru deschiderea unui magazin

In urma unei reclamatii din partea unui vecin din spatele casei, am fost vizitat de catre reprezentantii primariei din localitate, care mi-au comunicat ca trebuie sa am acordul vecinilor in fata notarului pentru a putea desfasura activitatea de comert intr-un magazin ce-l construiesc in curtea mea, cu toate actele ce sunt necesare in aceasta privinta, argumentand ca in baza legii 50 trebuie sa am acordul vecinilor. Este adevarat ce spun reprezentantii de la primarie sau se folosesc de necunostinta mea despre lege?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:39, 26 Mai 2012
Da, aveti nevoie de acordul vecinilor.

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructiiANEXA 1
CONTINUTUL-CADRU al proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate.
Nu va trebuie acordul vecinilor ... Acordul vecinilor se cere numai la stabilirea unui sediu social al unei societati comerciale care functioneaza intr-un imobil cu destinatie de locuinta (cu apartamente). Solicitati reprezentantilor primariei sa va comunice in mod expres prevederea legala pe care au invocat-o, legea si articolul prin care sunteti obligat sa cereti presupusul acord al vecinilor.
In mod normal nu trebuie dar primariile interpreteaza dupa auz legea . Sunt in aceeasi situatie dar eu am luat acordul autentificat al vecinilor acestia sunt oameni care au inteles ca nu le creez vreun neajuns. Daca nu veti gasi inteleger la primarie atacati solicitarea lor prin care va cer acordul vecinilor in baza legii 554/2004 a contenciosului administrativ si fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie? 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: \\\"acord vecini in conformitate cu prevederile legale in ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)
Intrebare - legea nr.50 din 29 iulie 1991 (actulizata 2009) privind autorizarea executarii constructiilor ºi unele masuri pentru realizarea locuintelor Adrian 977 Adrian 977 La punctul 2.6.5 din lege se precizeaza urmatoarele: 2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, ... (vezi toată discuția)