avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniree
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniree

cum pot proceda la despagubirea unui mostenitor fara ca sotul meu sa faca parte la acea despagubire nici dupa decesul meu mentionez ca sunt recasatorita si am 2 copii rezultind din prima casatorie sotul are si el 2 copii tot din prima casatorie ampreuna nu avem copii
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 10:19, 27 Mai 2012
... cam neclara intrebarea dvs.!!!

Daca va referiti la faptul ca doriti sa despagubiti o persoana ce ar avea drept de mostenirea in urma dvs. dupa ce veti deceda, atunci acest lucru este imposibil la acest moment.

Succesiunea se poate deschide numai dupa decesul persoanei. (de cuius).

La acest moment nu aveti de unde sa stiti care vor fi mostenitorii dvs. la momentul in care veti deceda!!!
Art. 956. - Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moșteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moștenirea sau se renunță la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moștenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite MozaicUrban MozaicUrban Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Donatie lia28 lia28 In 2014 am primit prin donație un apartament de la fratele soțului, donatari fiind eu și soțul. In 2020 am vândut apartamentul, dar notarul cere la ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contract de arenda camelia david camelia david Buna ziua. Conform Codului civil la art. 1838 contractul de arenda se inregistreaza la primarie. Dar APIA vine cu o adresa catre primarie prin care spune ca ... (vezi toată discuția)