avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la drepturi de moștenire din timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite

Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MozaicUrban , utilizator 09:33, 17 Iunie 2018
Nu e posibil, pentru că un astfel de act constituie un pact asupra unei mosteniri viitoare și este lovit de nulitate absolută.
Așteptați decesul persoanei.
Art. 956 Cod civil
Actele juridice asupra moştenirii nedeschise
"Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii."


Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie proprie raspundere - se poate revoca/retrage? milupul milupul Buna ziua. Poate persoana care a dat o declaratie pe propria raspundere de renuntare la dreptul de a invoca actiunea in reductiunea liberalitatilor excesive sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire viobubu viobubu Un mostenitor legal poate renunta la drepturi prin declaratie notariala inainte de decesul posesorului bunurilor/ (vezi toată discuția)
Mosteniree socela socela cum pot proceda la despagubirea unui mostenitor fara ca sotul meu sa faca parte la acea despagubire nici dupa decesul meu mentionez ca sunt recasatorita si am ... (vezi toată discuția)