avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... conventie matrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

conventie matrimoniala

Merg cu sotia la un notar public si facem o conventie matrimoniala in timpul casatoriei. Eu declar ca recunosc ca toate bunurile noastre comune sunt de fapt bunuri proprii ale sotiei achizitionate cu bani proveniti din... economiile parintilor ei, sa zicem. Voi solicita expres sa se mentioneze data la care au fost dobandite bunurile.
Conform principiului ½datoria urmeaza bunul½ , cei de la Directia Fiscala vor transfera impozitul aferent bunurilor doar in sarcina sotiei???
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
claus12345, utilizator
Da, vor fi doar in sarcina sotiei.
Va multumesc. Oare la notar se taxeaza ca o simpla declaratie sau ca la instanta, 3% din valoarea bunurilor?
La impozitul care urmeaza a fi perceput, dar oare si la impozitul datorat de la DATA achizitionarii bunurilor (adica pentru care deja s-a emis titlu executoriu) se aplica conventia?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Conventia matrimoniala se aplica fie de la data incheierii casatoriei, adica isi produce efectele, cand este vorba de viitorii soti, iar pentru cei ce isi schimba regimul matrimonial in timpul casatoriei , ea isi produce efectele de la data autentificarii ei.
Dar daca fac actiune in instanta sa se constate cele aratate mai sus, ca de la data de01.04.2010 bunul x este proprietatea sotiei, nici asa nu-mi trece fiscul datoria pe numele sotiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract inainte sau dupa casatorie LittleMary LittleMary Buna ziua, In curand urmeaza sa ma casatoresc. DIn pacate logodnicul meu are ceva probleme si anume: multe amenzi la primarie din cauza permisului auto, ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune dupa 5 ani de casatorie ? eugenpn eugenpn Buna ziua, Va rog respectous, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: urmeaza sa ma casatoresc; viitoarea sotie are pe numele ei un titlu ... (vezi toată discuția)