avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentare la proces stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentare la proces stabilire paternitate

ce sanctiuni pot primi daca nu ma prezint la proces avand in vedere ca am semnat citatia .eu cu reclamanta nu am fost casatoriti ..am trait in concubinaj . cand mam despartit de reclamanta ( in acest caz eu fiind paratul ) dupa cateva zile a venit si mi-a aratat un test de sarcina si raspunsul meu a fost ca nu sunt pregatit inca si i-am zis sa faca avort avand in vedere ca a mai facut un avort la 4 luni inainte de a avea noi o relatie si decizia ei a fost sa pastreze sarcina si ca ea se descurca singura si nu are nevoie de nimic...dupa 3 ani si un pic doreste pensie alimentara, sa recunosc copilul si sa imi fie trecut numele meu in certificatul de nastere al copilului dar numele copilului de familie sa ramana numele mamei . eu ce pot sa fac in acest caz?cum ma pot apara ? astept cat mai multe sfaturi .
Cel mai recent răspuns: Laura Tolea , Avocat 20:20, 27 Mai 2012
Precizati data nasterii copilului si data introducerii actiunii de stabilire a paternitatii.
Conform art.60 C familiei in vigoare la data nasterii copilului, actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi pornita de mama intr-un termen de 1 an de la data nasterii copilului.
In cazul in care mama a convietuit cu pretinsul tata ori daca acesta din urma a prestat copilului intretinere, termenul de 1 an curge de la incetarea convietuirii ori a intretinerii.
Actiunea apartinand copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
data nasteri a copilului este 06.04.2009..iar data introduceri stabiliri paternitati vineri (25 mai 2012 am primit citatia...prezentare la proces 22 iunie 2012
Actiunea este introdusa de mama ca reclamanta sau de minor reprezentat legal prin mama sa?
actiunea este introdusa de catre mama ...minorul are 3 ani ( iar eu nu am participat la cresterea lui ..adica din 2008 eu cu mama minorului ne-am despartit si nu am mai pastrat nici o legatura cu ea
In orice caz, cel mai bine este sa va prezentati si sa va aparati. Daca nu se pune problema prescriptiei actiunii, probabil (daca dvs. nu recunoasteti ca sunteti tatal) ca instanta va dispune efectuarea expertizei ADN. Daca veti pierde procesul, adica daca se va dovedi ca dvs. sunteti tatal copilului, veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, inclusiv a costurilor expertizei. Sfatul meu este sa va ganditi bine ce veti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate veron55 veron55 o persoana te poate obliga sa faci un test de paternitate inpotriva vointei tale? (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate daniela_daniela daniela_daniela buna ziua. am un copil de 8 ani care la nastere nu a fost recunoscut de tatal lui . la sfarsitul anului trecut am facut testul ADN pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterte copil prin testul adn cobra2009 cobra2009 am avut o relatie cu baiatul unei vedete renumite din urma careia a rezultat un copil,respectivul este constient dar nu vrea sa recunoasca legal.Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)