avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Te pot chema la sectie prin telefon ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Te pot chema la sectie prin telefon ?

Buna ziua.Prietenei mele i-a fost sparta locuinta Am fost la politie,am dat amprentele,declaratii si chiar le-am spus ca accept si testul poligraf stiindu-ma nevinovat. Ei mi-au zis ca as fi principalul suspect,insa eu in momentul in care s-a produs acel furt am fost in alta parte, am chiar si alibi pentru a dovedi acest lucru.A trecut mai mult de o luna de zile si ei mi-au zis ca au probe impotriva mea si ma tot streseaza psihologic.Oare ei joaca la "cacealma" ??? sa recunosc ceea ce nu am facut ??? Oare chiar asa ???Asa cum am scris in prima declaratie urmeaza sa fac testul poligraf....deoarece stiu sigur ca sunt nevinovat si nu am nici un amestec in toata aceasta poveste. Le-am zis ca daca au dovezi sa-mi dea un avocat,insa mi-au rasp in felul urmator : " nu pot sa-ti dau avocat " oare dc ??? Dupa ce dau testul poligraf,ce fac ??? Sunt obligat sa mai pierd timpul pe la politie ??? Ce le mai pot da ...pielea de pe mine ??? Totusi ma gandesc ca daca ei zic ca au probe impotriva mea gen "amprente,declaratii,etk " intr-o luna ma saltau .....:P Totusi continua sa puna presiune asupra mea...si nu stiu dc...:( Oare pentru ca nu au alte piste ???;) Va rog sa-mi dati un sfat...!!! Multumesc...!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:41, 27 Mai 2012
Ancheta desfasurata de organele de politie pentru cercetarea unei fapte este o strategie pe care o cunoaste doar ofiterul care face cercetarea. Daca va stiti nevinovat, aveti probe ca va aflati in alta parte decat locul faptei, nu aveti de ce va teme. Fiti sincer in declaratii, ajutati la aflarea adevarului, puneti la dispozitie orice proba pe care o aveti in favoarea dumneavoastra si va fi bine. In faza de cercetare, organul de politie nu este obligat sa va "dea" avocat din oficiu.
daca nu sunteti autorul faptei nu aveti de ce sa va temeti . totusi din ce ati scris se pare ca aveti unele indoieli .
sigur nu aveti nimic pe constiinta ?
Testul poligraf , asa cum s-a mai scris in acest forum de nenumarate ori , necoroborat cu alte probe administrate in cauza , nu se poate constitui in proba care sa va ateste vinovatia.
Acest test nu este recomandat de cei mai multi dintre avocatii de isprava , dat fiind faptul ca , printre altele , pentru persoanele cu un psihic mai labil , este de natura de a induce teama.
Pe de alta parte , daca nu aveti nicio "implicare" in situatia relatata nu are de ce sa va fie teama , dar reactia dvs , cel putin la prima vedere , pare a fi una care va poate crea reale probleme.
Ganditi-va la situatia aratata si la eventualele probe impotriva dvs , mai ales daca aveti si o "oarecare implicare"
din moment ce am acceptat testul poligraf si stiindu-ma nevinovat normal ca nu am nimic pe constinta. Ideea este ca acum eu sunt in sesiune si nu prea am timp sa pierd timpul pe la politie....!!! Ceea ce am avut de spus am scris in declaratii, sincer fara nici o indoiala...:)
Cu un oarecare risc, pentru inconsecventa , puteti sa reveniti asupra declaratiei date anterior si sa nu mai fiti de acord cu testul .
Este alegerea dvs , dar oricum , indiferent de situatie , trebuie sa mergeti din nou la politie in oricare dintre variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie de furt fara a exista probe mariuss.i mariuss.i Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza ... (vezi toată discuția)
Poligraf---- teodanny teodanny In urma cu 2 saptamani in cadrul unitati care lucram s-a produs infractiunea de furt calificat (noaptea,probabil 2-3 pesoane..etc) Am fost invitat telefonic la ... (vezi toată discuția)
Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)