Buna ziua, as dori ajutorul dumneavoastra deoarece nu sunt in tara si nu pot lua legatura cu nimeni referitor la problema mea. Sunt navigator si as dori sa imi spuneti dupa ce divortez, pe cale amiabila sau judecatoreasca, cum fac sa schimb actul casei care aceasta fiind dobandita prin programul prima casa 4. Tin sa mentionez ca suntem de 4 ani impreuna iar de 9 luni casatoriti. La incheierea contractului intre mine si banca...si ea a fost mentionata in contract..ca proprietar, dar totodata ea fiind sub tutela mea neavand salariu, deci fiind in incapacitate de a plati aceste rate.
As dori sa stiu care e procedura de intrare in posesie a acestuia daca divortul se va face pe cale amiabila si care este procedura daca va fi prin ordin judecatoresc. Tin sa mentionez ca sotia dupa achizitionarea apartamentului s-a angajat.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra urgent, pentru a solicita totodata debarcarea mea..in vederea solutionarii acestei cauze.
Multumesc foarte frumos pentru raspuns. Am sa incerc sa scriu ce am inteles si va rog sa ma corectati daca gresesc. Daca divortam si facem partajul la notar, vom plati o taxa de 3% din valoarea imobilului( bunurile care sunt la comun), daca divortam la judecatorie si facem partajul acolo nu vom mai plati acea taxa de 3%( sau unde o platesc..ca sa o recuperez...si cum o recuperez, in care procedura). Eu va scriu deoarece nu sunt in tara..iar daca reusesc sa ajung ( daca compania imi permite debarcarea mea pentru o saptamana 2) vreau sa stiu mai exact ce am de facut...sa am mai multe informatii.
astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc inca odata
Desfacerea casatoriei poate fi facuta prin acordul celor impricinati, instanta de judecata luand act de manifestarea de vointa in acest sens, fara a administra vreun mijloc de proba.
Hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila cu privire la divort, atacabila cu apel in ceea ce priveste capetele accesorii ale cererii de chemare in judecata.
In cazul in care cei impricinati au ajuns la un acord cu privire la partajarea bunurilor sau a datoriilor comune, dobandite in timpul casatoriei , se poate incheia o tranzactie, in care sa fie specificata modalitatea in care va fi transmis dreptul de proprietate.
Tranzactia poate fi depusa la primul termen de judecata, instanta de judecata va verifica daca indeplineste conditiile de validitate si va pronunta o hotarare de expedient.
Daca taxa judiciara de timbru ce reprezinta 3 % din valoarea masei partajabile este una impovaratoare pentru dumneavoastra sau pentru sotia dumneavoastra, periclitandu-va traiul zilnic, puteti inainta instantei de judecata o cerere de ajutor public judiciar, insotita de inscrisuri justificative si de o declaratie pe proprie raspundere , olografa, care atesta faptul ca o asemenea facultate, de scutire, esalonare, reducere , de amanare a taxei judiciare nu v-a mai fost acordata anterior.
Cererea de acordare a ajutorului public judiciar este examinare in camera de consiliu.
Taxa judiciara poate fi recuperata daca tranzactia a fost incheiata de catre un mediator.
Daca optati pt divort si partaj la notar, intrebati la un notar sau la mai multi, cat va costa.
In instanta ziceam ca taxa de partaj e de 3% dar o puteti recupera cu o cerere daca incheiati un acord si depuneti tranzactia la primul termen.
Ramane sa vb si cu un mediator sa vedeti cat va costa, intrebati si la notar..
am inteles perfect.Va multumesc si va sunt recunoscator. Toate cele bune si tine-ti-o tot asa ca faceti un mare serviciu oamenilor in imposibilitatea de a se informa.