Buna seara,
Am cumparat un apartament conform procedurilor legale, cu actele corespunzatoare incheiate la notariat - certificat atestare fiscala, certificat energetic, extras de carte funciara cu teren indiviz aferent in folosinta, etc.M-am inregistrat la administratia financiara si am platit impozitul corespunzator. La data actuala am primit o invitatie pentru conciliere de la o entitate administrativa superioara in care mi se cere plata unei taxe de concesiune ( o suma enorma conforma unui contract de concesiune incheiat in anul 1992) asupra terenului inclusiv majorari de intarziere.Nu am avut cunostinta de faptul ca respectivul teren pe care este construit blocul a fost concesionat pentru construirea blocului in anul 1992, ulterior societatea a dat faliment si respectivul apartament a a avut , succesiv diversi propietari. Va rog ajutati-ma sa inteleg ce inseamna toate acestea.
trebuie citit cu atentie actul de vanzare cumparare.
in cazul in care sunteti dat in judecata, actele prebuiesc citite de un avocat.
penalitati si dobanzi nu ar trbui sa datorati.probabil unele sunt si prescrise
Multumesc pentru raspuns; taxa de concesiune si majorarile aferente au fost calculate pentru ultimele 9 luni , perioada corespunzatoare datei de la care am devenit propietar; in fisa de calcul, pentru perioada anterioara cand exista alt propietar acesta taxa apare calculata.Cu siguranta ca voi fi data in judecata, am inteles ca invitatia la conciliere este demersul premergator actionarii in judecata.