avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament teren concesionat

Buna ziua,
In 2012 am cumparat o garsoniera si in 2014 mi-a venit o instiintare de la primarie ca trebuie sa platesc taxa de concesiune aferenta terenului de sub bloc. Eu habar nu am avut de asa ceva, iar in contractul notarial de vanzare-cumparare nu este specificat nimic. Am platit atunci pe 2012-2013 si acum pe 2014. Fostul proprietar stia si platea anual mi-au spus la primarie, dar pe mine m-a luat totul prin surprindere. Taxa este modica (20 de lei pe an), dar ma intereseaza ce trebuie sa fac pentru a reglementa situatia juridica a apartamentului, in caz ca o sa doresc sa il vand in viitor.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 12:46, 28 Februarie 2015
Multe locuinţe au acest regim cu teren concesionat pe durata construcţiei. Este formula utilizată preponderent înainte de 1990. Sunt şi apartamente construite prin OCLPP cu acest regim. În mod normal, concesionarea trebuia să fie gratuită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
regimul concesiunii terenului bizon11 bizon11 Parintii mei au cumparat in 1997 un apartament dintr-un imobil. Terenul aferent cladirii a fost concesionat de primaria com balotresti in mod egal celor 3 ... (vezi toată discuția)