avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema achizitie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema achizitie teren

Buna ziua,
Am o problema in ceea ce priveste achizitia unui teren intravilan.
Problema se pune in felul urmator:
Acest teren provine din dezmembrarea unei curti in urma unei succesiuni.
Evenimentele s-au derulat dupa cum urmeaza:
- prin hotarare jud. s-a consfiintit o tranzactie intre cei doi mostenitori, impartind curtea in lotul 1 si lotul 2, lotul 1 continand o casa, in lotul 2 fiind inglobata si o cale de acces comuna la strada. Lotul 2 e cel care ma intereseaza pe mine.
- cand lotul 1 a fost vandut de catre primul mostenitor, s-a facut un cadastru ce nu respecta intocmai tranzactia initiala, in sensul ca lotul 1 a fost considerat avand aceeasi suprafata ca si lotul 2 (1/2 din curtea initiala), numai ca lotul 2 contine si calea de acces comuna. Lotul 1 a fost intabulat si vandut, cu acest cadastru.
- proprietarul lotului 2 a initiat actiune in instanta, prin care chema vecinii sa recunoasca limitele de proprietate, asa cum au fost ele consfiintite de cadastrul facut la vanzarea lotului 1. Numai ca in noua hotarare jud. nu s-a mai amintit nimic de calea de acces comuna, asa ca lotul 1 = lotul 2 = 1/2 din curte. Hotararea nu a fost atacata cu recurs in 15 zile, deci a ramas definitiva. Deci lotul 2 a fost intabulat fara sa mai contina aleea de acces comuna cu lotul 2. Problema e ca proprietarul lotului 1 ramane cu acces la strada de 1 m pe langa casa.
Spuneti-mi va rog daca pot cumpara lotul 2, ce riscuri imi asum daca cumpar acest lot, mai exact daca ultima hotarare jud., ramasa definitiva si care nu mai prevede cale de acces comuna a loturilor 1 si 2, mai poate fi atacata in instanta de proprietarul lotului 1, pt. a-si recapata alea de acces.
Va multumesc anticipat pt. raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
marco07, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratie drept de trecre si contract de vanzare cumparare Durla Durla Buna ziua, Am o intrebare cu privire la o declaratie de drept de trecere care trebuie trecuta in contractul de vanzare cumparare si pana acum, de doua ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)