avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire si revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire si revendicare

Persoana de la care am cumparat o bucata de pamant a murit. Pecine dau in judecata pentru ca nu a respectat limita de propritate si mi-a intrat si in pamantul meu. Nu am cum sa aflu daca s-a facut succesiunea si cine este noul propritar
Odata acceptata succesiunea , patrimoniul defunctului este tranmis mostenitorilor, in temeiul devolutiunii legale.


Dreptul de proprietate care a apartinut defunctului a fost transmis catre coerezi.

Daca acestia sunt straini de succesiune, prin neacceptarea acesteia, bunurile ce sunt cuprinse in masa succesorala vor fi preluate de catre stat, succesiunea fiind vacanta.

Erezii vor avea calitate procesuala pasiva in litigiile ce vor avea ca obiect apararea dreptului de proprietate (deplina posesie si folosinta) , dar si cele referitoare la limitele dintre fondurile vecine.


Asadar, daca dreptul de proprietate al dumneavoastra este lezat , fiind privat de exercitarea atributelor sale (posesie ,folosinta si dispozitie ) , suprafata detine actualmente necoincizand cu cea mentinuta in titlul de proprietate, actiunea in granuituire- actiune reala, petitorie , imprescriptibila nu este suficienta , trebuind sa fie promovata si actiunea in revendicare imobiliara.

Succes.

;)

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie de ereditate sau actiune in revendicare? CO.COS CO.COS Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren Sandu Marian Sandu Marian Exista undeva o prevedere care spune ca dreptul de proprietate asupra unui teren stapinit peste 30 de ani, nu mai poate fi atacat? (vezi toată discuția)
Deosebirea dintre grantuire si tulburare de posesie eli67 eli67 care este deosebirea dintre grantuire si tulburare de posesie in cazul unui teren agricol revendicat de doua parti care se considera proprietari (vezi toată discuția)