avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stampilarea chitantelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stampilarea chitantelor

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: nu mai este obligatoriu ca facturile si chitantele sa fie stampilate cu stampila rotunda?
Lucrez la o firma iar asociatia de locatari la care ne achitam taxele ne da factura si chitanta pe suma dar nu vor in nici un chip sa stampileze cu stampila rotunda sub pretexul ca nu sunt obligati.

Va multumesc anticipat,
Claudia Tanase
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2008
claudia.tanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 18:34, 28 Decembrie 2008
Adresati-le o cerere prin care sa le solicitati sa va precizeze temeiul legal pt care considera asa.
Daca nu va raspund in 30 de zile ii puteti actiona in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
In conformitate cu art 155 alin 6 din Codul fiscal: "(6) Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii."

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Adresati-le o cerere prin care sa le solicitati sa va precizeze temeiul legal pt care considera asa.
Daca nu va raspund in 30 de zile ii puteti actiona in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi

De la 1 ianuarie 2007 obligatia de a semna si a stampila facturile si chitantele a disparut, urmand sa fie folosite facturi cu un continut minimal de informatii conform Codului Fiscal. Potrivit Codului Fiscal.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Da, dar dreptul de a fi aplicata stampila la cererea persoanei care a efectuat plata exista.
Toata treaba este sa ceri acest lucru.Daca ceri iti aplica stampila firmei.Cel putin le cererea mea o firma s-a conformat acestei cerinte.Nu prea aveau chef dar au aplicat stampila.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, dar dreptul de a fi aplicata stampila la cererea persoanei care a efectuat plata exista.

OK.
Dar la mesajul anterior ati specificat incorect - "sa le solicitati sa va precizeze temeiul legal pt care considera asa"

O seara placuta.:wave:

Alte discuții în legătură

Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila cumparatorului pe factura? silviamitu silviamitu buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila ... (vezi toată discuția)
Factura nestampilata miharoxy miharoxy buna .este vreo problema daca la o factura clientul nu o stampileaza ? clientul fiind pers.juridica.ms (vezi toată discuția)