avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stampilarea chitantelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stampilarea chitantelor

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: nu mai este obligatoriu ca facturile si chitantele sa fie stampilate cu stampila rotunda?
Lucrez la o firma iar asociatia de locatari la care ne achitam taxele ne da factura si chitanta pe suma dar nu vor in nici un chip sa stampileze cu stampila rotunda sub pretexul ca nu sunt obligati.

Va multumesc anticipat,
Claudia Tanase
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2008
claudia.tanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 18:34, 28 Decembrie 2008
Da, e adevarat ca am facut o omisiune dar totusi rezulta ca userul a cerut stamilarea chitantei.

O seara buna:wave:

Deci, daca doresc neaparat stampilarea chitantelor sau facturilor, acest lucru se poate.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE!

Claudia Tanase
Cu placere! Un Craciun fericit!
-ghola- De la 1 ianuarie 2007 obligatia de a semna si a stampila facturile si chitantele a disparut, urmand sa fie folosite facturi cu un continut minimal de informatii conform Codului Fiscal. Potrivit Codului Fiscal.

Codul fiscal art.155 al.5 si al.6 se refera la factura, si anume, informatiile obligatorii sau continutul minimal al acesteia, cat si faptul ca semnarea si stampilarea nu sunt obligatorii.
Dar chitanta? Este singurul document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar, in situatia de fata singura dovada de plata a intretinerii. Nu pot sa nu recunosc ca am o oarecare retinere in a achita administratorului intretinerea pe baza unei chitante fara semnatura si stampila.:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim chitante Bbianca Bbianca Buna ziua, Ma numesc Anca si as dori sa va intreb daca stampilarea chitatelor de incasare emise de o SC este obligatorie? Multumesc pentru raspuns dar ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila cumparatorului pe factura? silviamitu silviamitu buna ! am aceasta intrebare : ce este obigatoriu sa apara pe factura privitor la cel care o preia ? am intilnit opinia ca este necesara semnatura SI stampila ... (vezi toată discuția)
Factura nestampilata miharoxy miharoxy buna .este vreo problema daca la o factura clientul nu o stampileaza ? clientul fiind pers.juridica.ms (vezi toată discuția)