avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din cimitir
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din cimitir

Am o problema juridca si va rog sa ma ajutati. Anul trecut mi-a fost furat din cimitir un bust de mare valoare si pana acum nu a fost nimeni tras la raspundere. am sesizat organele de politie, care insa pana acum nu au gasit nici o pista. ma gandesc sa actiunez in justitie pe vinovati pentru a-mi recupera prejudiciul suferit. macar poate la instantele civile pot rezolva ceva. cu toate ca platesc de ani intregi anual o taxa mare la primarie, nimeni nu se ocupa de paza bunurilor din cimitir. cei de la administratia cimitirului au zis ca au angajata o firma de paza, insa se pare ca acestia nu au deloc grija de lucrurile din cimitir, inttrucat au avut loc in ultima vreme numeroase furturi. prin urmare, intrebarea mea este, cine trebuie actionat in instanta pentru a-mi plati valoarea prejudiciului?primaria sau cimitirul?
pot dovedi cu chitante ca platesc anual taxe la primarie.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 15:24, 28 Mai 2012
Ar fi bine dacă am putea da în judecată poliţia sau primăria pentru a ne recupera valoarea bunurilor sustrase, cred că atunci nu se va mai fura atât. La momentul actual numai hoţul poate fi tras la răspundere din câte ştiu, dar poate mă înşel...
nu exista nici o alta cale de a actiona cimitirul in civil? pana la urma e adminsitreaza "spatiul", iar eu platesc taxe pentru asta. sa isi recupereze dupa ei banii de la hoti
Pai dacă se fură ceva din bloc, mă refer la bunuri care sunt ale asociaţiei de proprietari, ar fi normal sa-l acţionăm în judecată pe administrator. Pentru astfel de riscuri s-au infiinţat societăţile de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de plata a agentului de paza pentru daunele cauzate de hoti Nebraksa Nebraksa Tatalui meu i s au furat in timpul serviciului bunuri in valoare de 200 de milioane RON avute in paza, nu stiu daca erau asigurate. Acestea erau intr un ... (vezi toată discuția)
Mi- e rusine !sunt bulversat! coosminn coosminn :">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru furtul din locuinta intr-o localitate unde se plateste taxa pentru paza satului andreilucian andreilucian Buna ziua ,cu respect pt. membrii! Am nevoie de cateva sfaturi si apelez din nou cu incredere la dumneavoastra....sa incepem cu inceputul; Locuiesc intr-un ... (vezi toată discuția)