Buna ziua! De ceva timp primesc telefoane de la o persoana pe care o cunosc si cu care am intrerupt orice relatie din diverse motove, pe cale amiabila, cu foarte mult timp in urma. Acum, de ceva vreme, a inceput sa ma "hartuiasca telefonic" apeland la orice ora din zi si noapte. I-am raspuns si i-am spus sa ma lase in pace, nu intelege si face acelasi lucru mereu. Stiu numele, stiu cine este, stiu ca e numarul perosnei respective, are abonament, deci nu are ce sa spuna ca e altcineva care-mi face necazuri. I-am spus ca se va trezi cu o amenda frumusica acasa daca nu intelege sa ma lase in pace. Numarul de telefon nu-l pot schimba din anume motive iar aparatul telefonic fiind unul vechi nu are obtiune de blocare anume apeluri si plus de asta cateodata suna cu numar necunoscut. Va rog, spuneti-mi , ce pot face? Cum se procedeaza? Multumesc!
In opinia mea nu prea puteti face nimic, daca nu sunteti amenintata la telefon sau nu vi se aduc jigniri, etc. Legislatia actuala e cam precara din acest punct de vedere. Poate sa incercati o sesizare la politie , macar ca cel care va apeleaza sa fie chemat si sa i se puna in vedere sa inceteze sa va mai apeleze, insa pe o plangere penala nu stiu ce sanse ati avea. Iar in civil daca ati initia vreo actiune, ar implica niste costuri si timp .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Probleme furnizor
andrufl
In luna aprilie sau mai a anului 2009, am prelungit contractul de televiziune cu [furnizor] , un urma acestuia beneficiind de o consola Wii. Aveam abonament la ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime
dunguta
Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)