avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hartuire telefonica
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hartuire telefonica

Buna ziua! De ceva timp primesc telefoane de la o persoana pe care o cunosc si cu care am intrerupt orice relatie din diverse motove, pe cale amiabila, cu foarte mult timp in urma. Acum, de ceva vreme, a inceput sa ma "hartuiasca telefonic" apeland la orice ora din zi si noapte. I-am raspuns si i-am spus sa ma lase in pace, nu intelege si face acelasi lucru mereu. Stiu numele, stiu cine este, stiu ca e numarul perosnei respective, are abonament, deci nu are ce sa spuna ca e altcineva care-mi face necazuri. I-am spus ca se va trezi cu o amenda frumusica acasa daca nu intelege sa ma lase in pace. Numarul de telefon nu-l pot schimba din anume motive iar aparatul telefonic fiind unul vechi nu are obtiune de blocare anume apeluri si plus de asta cateodata suna cu numar necunoscut. Va rog, spuneti-mi , ce pot face? Cum se procedeaza? Multumesc!
In opinia mea nu prea puteti face nimic, daca nu sunteti amenintata la telefon sau nu vi se aduc jigniri, etc. Legislatia actuala e cam precara din acest punct de vedere. Poate sa incercati o sesizare la politie , macar ca cel care va apeleaza sa fie chemat si sa i se puna in vedere sa inceteze sa va mai apeleze, insa pe o plangere penala nu stiu ce sanse ati avea. Iar in civil daca ati initia vreo actiune, ar implica niste costuri si timp .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme furnizor andrufl andrufl In luna aprilie sau mai a anului 2009, am prelungit contractul de televiziune cu [furnizor] , un urma acestuia beneficiind de o consola Wii. Aveam abonament la ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta ioana35 ioana35 Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot ... (vezi toată discuția)