avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

daca urmeazasa divortez,am 2 copii,si dau ca intretinere jumatate din salariu ,banca imi mai poate face poprire.Dca da,cat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:02, 28 Mai 2012
In mod normal daca salariul este grevat de retineri care reprezinta 1/2 din salariul net nu mai este loc pentru o noua retinere.Daca primiti salariul pe card emis de banca la care aveti creditul deschideti-va un card la o alta banca pentru a nu risca sa va blocheze banca toate sumele pe care le incasati pe card. Nu prea este legal, dar multe banci abuzeaza de acest lucru.



intrbarea este:eu am acum poprire 1/2 din salariu,daca urmeaza sa divortez ce primeaza, poprirea sau pensia alimentara ?
Pentru 2 copii, se va stabili pensie de maxim 33% din salariu. Pe diferenta pana la 1/2 din salariu, va pune poprire banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere executare silita si pensie alimentara familistu familistu Buna ziua Care este prioritatea unor retineri din salariu. 1. Pensie alimentara - 33% 2. Executare silita - ??% din ce ramane dupa plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru 3 copii - poate fi redusa din cauza altor datorii ale tatalui? sacha2013 sacha2013 Buna ziua, Voi pune aici o intrebarea din partea unui prieten. El a divortat in urma cu cateva luni la notar, de comun acord cu sotia, acordand ... (vezi toată discuția)
Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)