avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită retinere executare silita si pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

retinere executare silita si pensie alimentara

Buna ziua

Care este prioritatea unor retineri din salariu.
1. Pensie alimentara - 33%
2. Executare silita - ??% din ce ramane dupa plata pensiei alimentare ??

sau

1. Executare silita 33%
2. Pensie alimentara - ??% din ce ramane dupa retinerea de la executarea silita ??

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 09:03, 9 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pensia alimentara are prioritate in fata retinerilor din salariu.
De exemplu, avem un salariat cu un salariu net rezultat de 5000 lei. Avand in vedere ca vorbim practic de 2 retineri (pensie alimentara si poprire) nu avem voie sa ii retinem mai mult de 1/2 din salariu. Drept urmare, calculam din 5000 lei pensia alimentara in valoare de 33% = 1650 lei. Diferenta dintre 2500 lei (jumatate din salariul net de 5000 lei) si pensia alimentara de 1650 lei, se va trece pe poprire.
Astfel, pensia alimentara este in cuantum de 1650 lei, poprirea este de 850 lei, salariatul ramanand cu jumatate din salariu ca rest de plata.
Buna ziua,

Daca am inteles bine , calculul arata asa: 1891 lei net, 624 lei pensie alimentara iar poprirea este de 322 lei. Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont si pensie alimentara guschevici guschevici Buna seara ! Am si eu o problema si anune pe contul meu de salariat deschis la Ing Bank am 2 popriri pe cont de 50 la suta pe venit. In momentul cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cuantum datorii executate - studiu de caz mamalui matei mamalui matei Va rog frumos sa ma ajutati sa imi calculez care sunt sumele ce pot fi retinute legal din salariul net. Va descriu urmatoarea situatie: Persoana ... (vezi toată discuția)
Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)