Am revenit dupa 2 ani de CCC (2010-aprilie 2012) la serviciu , in sectorul bugetar.As dori sa stiu daca pot inainta in functia publica conf.OUG 124/2011(17. La articolul 18, alineatul (7) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.").De la resurse mi-a spus ca nu,ca imi trebuie calificativul de anul trecut.Mi-au aratat o intrebare de pe site-ul ANFP intrebari frecvente.Acolo spune de avansarea in treapta de salarizare si face referire la OUG 6/2007,art.33 alin.2.Dar eu am in curand 3 ani de la ultima inaintare in functie...adica 1 an anterior nasterii si cei 2 ani stati in CCC.Am sau nu dreptul la inaintare?Se da examen?Sau mai am de asteptat inca 2 ani ca sa fac 3 ani sa pot beneficia de inaintarea in functie?
Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici
ART. 65*)
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) abrogat c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
Conditiile de vechime l-e aveti, problema este la calificativ.
In ultimii 2 ani calendaristici fiind in CCC nu a-ti fost evaluat, deci va lipseste calificativul pe ultimii doi ani si ca atare nu intruniti toate conditiile pentru a participa la examnul de promovare in grad profesional.
Functie publica
ludovica
In urma cu 3 luni, am fost trecuta pe studii superioare, iar pe 01.08.2013, se implinesc 3 ani de cand sunt functionar public.
Doresc sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)