avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere Presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere Presedinte

In urma Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari am fost ales presedinte (pozitie libera in urma decesului presedintelui anterior).
Imi puteti spune, va rog, care este documentul prin care devin efectiv presedinte (este suficient p/v a sedintei sau trebuie un alt document)? Mantionez ca functia va fi remunerata.
Nu am experienta in domeniu, imi puteti da indicii de unde sa incep? Am citit discutiile de pe forum, am citit legea, sunt multe informatii care trebuie puse cap la cap...
Am solicitat celui care i-a tinut locul presedintelui documentele despre care am citit pe forum si in lege si este o debandada totakla, nu prea au de niciunele.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:13, 31 Mai 2012
PV al sedintei este suficient.
Incepeti de la verificarea tuturor furnizorilor de utilitati , pentru a vedea care sunt datoriile asociatiei.Trebuie sa luati actele asociatiei, stampila si cartea tehnica.
procesul verbal al adunarii este suficient
incepeti prin a va familiariza cu Actul constitutiv si Statutul asociatiei , legea asociatiilor de proprieatri nr. 230/ 2007 , puricati contractele cu furnisorii, somatii locatarii sa plateasca si deasemenea mediati plata datoriilor esalonat si fara penalitati ulterioare .
succes
Va multumesc pentru raspunsuri.
Referitor la cartea tehnica, mi s-a spus ca Asociatia nu avut niciodata asa ceva. Este posibil?
Mentionez ca este vorba despre un bloc cu 8 scari, asociatia noastra este pentru o singura scara, celelalte 7 sunt constituite in 2 ascociatii. Este posibil sa fie o singura carte tehnica pentru tot blocul si de aceea sa nu o avem noi? Pentru ce imi trebuie aceasta carte tehnica?
In afara de furnizori, unde ar mai putea sa existe hibe pe care sa le omit acum, ca incepator? Incerc sa evit ca "greselile" din trecut sa mi se atribuie mie.
Este posibil sa nu existe cartea tehnica (nici eu nu o am, dar ma zbat sa o recuperez de la fostul ICRAL).
Nu au cum sa va atribuie "greseli" din trecut, dar trebuie sa vedeti ce restantieri aveti si sa discutati cu ei modalitatea de esalonare a datoriilor sa nu ajungeti la tribunal, iar cei cu datorii mari si vechi trebuiesc atentionati ca sa achite .
Conform Legii 230/2007 Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
Cititi si aceasta discutie din forum, poate veti afla informatii folositoare, precum si primele 3 topicuri din sectiunea noastra.
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari viorelh viorelh De la 01 ianuarie voi prelua asociatia de proprietari a blocului fiind ales in urma AG , presedintele asociatiei.In tot acest timp ma informez despre ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Comitet asociatie = tatal, fiul si ....? dara3923 dara3923 Buna seara! Revin cu o alta rugaminte de a ma lamuri, de a ma sfatui care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a fi totul ok sau mai bine zis legal in ... (vezi toată discuția)