Am depus cerere incetare CIM. Aceasta nu a fost inregistrata si nici nu am primit un raspuns. In cerere se fac mentiunile:
- in cazul ca sunteti de acord va rog precizati in scris data la care vor inceta rarorturile de munca.
- in cazul in care nu sunteti de acord, prezenta constituie cerere de demisie conform art. 79 al. 1 din codul muncii si preavizul va curge incepand cu data prezentei cereri conform art. 79 al. 4 din codul muncii.
"art. 79 al. 2 din codul muncii - Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
INTREBARE:
- trimiterea prin FAX(cu confirmare de primire la nr. de fax al angajatorului) sau e-mail, a cererii de demisie, se poate considera "proba"
- daca nu care sunt alte posibilitati "de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
In mod normal copia de pe fax si confirmarea de primire pot constitui probe,dar ce faci cand angajatorul face dovada ca are aparatul defect si nu a putut lua cunostinta de cererea ta? Problema se pune cu atat mai mult in cazul trimiterii prin email,cand se stie,nu intotdeauna exista un serviciu organizat la in unitate si posta electronica nu este citita la timp? Aveti martori ca faxul sau email-ul primit au fost listate si inregistrate?Deci,in afara probei cu inscrisuri,ca raspuns la intrebarea Dvs,va pot spune ca puteti face si proba cu martori....Bafta si sa fie bine (Crimar)
>Am depus cerere incetare CIM. Aceasta nu a fost inregistrata si nici nu am primit un raspuns. In cerere se fac mentiunile:
>- in cazul ca sunteti de acord va rog precizati in scris data la care vor inceta rarorturile de munca.
>- in cazul in care nu sunteti de acord, prezenta constituie cerere de demisie conform art. 79 al. 1 din codul muncii si preavizul va curge incepand cu data prezentei cereri conform art. 79 al. 4 din codul muncii.
>"art. 79 al. 2 din codul muncii - Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
>INTREBARE:
>- trimiterea prin FAX(cu confirmare de primire la nr. de fax al angajatorului) sau e-mail, a cererii de demisie, se poate considera "proba"
>- daca nu care sunt alte posibilitati "de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
>
Daca angajatorul avea faxul defect, nu avei tu OK-ul de transmitere a faxului. ( Una la mana )
(Doi) Exista scrisoare cu confirmare de primire, unde nu este nimic defect... :-)
(trei) Daca vrei neaparat, poti exagera un pic ( sari calul ) si sa ii trimiti demisia sub forma unei notificari prin executor judecatoresc. Buahahahah!!!!! Aia se considera oricum comunicata, chiar daca nu i-a fost inmanata angajatorului, se afiseaza la intrarea in sediu si... procedura e indeplinita! Bhuahahahah!!!
>In mod normal copia de pe fax si confirmarea de primire pot constitui probe,dar ce faci cand angajatorul face dovada ca are aparatul defect si nu a putut lua cunostinta de cererea ta? Problema se pune cu atat mai mult in cazul trimiterii prin email,cand se stie,nu intotdeauna exista un serviciu organizat la in unitate si posta electronica nu este citita la timp? Aveti martori ca faxul sau email-ul primit au fost listate si inregistrate?Deci,in afara probei cu inscrisuri,ca raspuns la intrebarea Dvs,va pot spune ca puteti face si proba cu martori....Bafta si sa fie bine (Crimar)
>
>
>
>>Am depus cerere incetare CIM. Aceasta nu a fost inregistrata si nici nu am primit un raspuns. In cerere se fac mentiunile:
>>- in cazul ca sunteti de acord va rog precizati in scris data la care vor inceta rarorturile de munca.
>>- in cazul in care nu sunteti de acord, prezenta constituie cerere de demisie conform art. 79 al. 1 din codul muncii si preavizul va curge incepand cu data prezentei cereri conform art. 79 al. 4 din codul muncii.
>>"art. 79 al. 2 din codul muncii - Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
>>INTREBARE:
>>- trimiterea prin FAX(cu confirmare de primire la nr. de fax al angajatorului) sau e-mail, a cererii de demisie, se poate considera "proba"
>>- daca nu care sunt alte posibilitati "de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba"
>>
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Model demisie
ancaacna
vreau sa imi depun demisia. am o perioada de 30 de zile de preaviz pe care vreau sa le prestez asa cum am semmnat la angajare. intuitia mea, si sper sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie
tmihad
Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia mea. Anul trecut seful intrat in c.medical ( operatie de bypass) in urma unor discutii cu ... (vezi toată discuția)