Buna seara, am o nelamurire, avand o datorie catre ANAF, administrator al unei firme fiind, nu am am nici un bun pe numele meu, înstrăinându-le pe toate către copii, ar putea fi acestea urmărite de către ANAF? Dacă da, în ce conditii?E vorba de timp sau de nişste bunuri cu regim special?(casă, pământ).Mulţumesc anticipat!
Chiar daca a trecut ceva timp de la vanzare-cumpărare?Este cumva o limita de timp, de gen 3 ani sau mă înşel?Ori trebuia făcută vânzarea către altcineva, din afara familiei?Multumesc!
Depinde daca ati sustras in mod ilegal bunuri ale firmei pe timpul cat ati fost administrator, ca daca se dovedeste ca da, ati putea fi trasa la raspundere atat in calitate de administrator cat si in mod personal.
Ati fost si asociat in firma?
acest termen de 3 ani de prescriere a datoriei se refera la persoane fizice, nu la adm de firme. iar acest termen decurge de la ultima instiintare pe cre o trimite debitorul. rasspunderea unui adm de firma se termina numai atunci cand firma este radiata de la reg comertului, sau firma este in in faliment si este preluata de un adm judiciar
Fiind vorba de executare silita, si ma refer in cazul acesta in care firma nu are bunuri, deci ANAF nu isi poate indestula datoria, merge pe bunurile din patrimoniul personal. Acum daca nici bunuri personale nu mai am pentru ca le-am vandut copiilor, ma intreb daca se poate ataca aceasta vanzare-cumpărare?
Alte discuții în legătură
Contract de donatie
ROSA
La varsta de 14 ani mama mi-a donat apartamentul in care locuim, eu acum am 24 . Ea fiind unicul proprietar pentru ca tata l-a primit de la stat in regimul ... (vezi toată discuția)
Faliment
crisrian
Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Divort?
ElenaPopp
As dori sa imi raspundeti problemelor cu care ma confrunt. Sunt casatorita de 6 ani dar separata de 2,6 luni de sotul meu. El are din casatoria anterioara 2 ... (vezi toată discuția)