avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa scot copilul minor din tara fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa scot copilul minor din tara fara acordul tatalui?

buna ziua
a
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2008
cristinalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:50, 21 Decembrie 2008
Nu puteti face acest lucru decit in baza unei hotatiri judecatorest de incredintare a copiluluii definitive si irevocabile.
cat timp dureaza un astfel de proces? si se poate face fara ca tatal sa stie de acest proces? se poate scoate copilul din tara pe motive turistice? nu neaparat emigrare?
De la cateva luni la 1chiar 2 ani cu cai de atac, in functie de cat lungesc dosarul ambele parti...
In rest, nu se pot celelalte dorinte ale dv., nici sa nu stie tatal,nici sa-l scoateti din tara sub orice motiv fara acordul tatalui...
Inteleg prin ce treceti, insa trebuie sa faceti anumite demersuri. In primul rand sa cereti incredintarea minorului si pensie de intretinere. In afara Europei, cu exceptia Turciei se poate pleca, insa pentru a lua copilul pe pasaportul d,-str. trebuie acordul celuilalt parinte. Daca doriti sa plecati in alta tara, inafara de ce am mentionat mai sus va trebuie acordul tatalui dat la notariat.
Se poate cere prin instanta suplinirea acordului tatalui precizand ca acest minor are nevoie spre exemplu de un tratament medical daca exista astfel de probleme, dar repet faceti in primul rand cerere de incredintare, iar dupa aceea puteti incerca pe motiv ca vreti sa plecati in alta tara impreuna cu copilul incredintat iar tatal se opune trecerii pe pasaport. In rest nu se mai cere acordul pentru iesirea din tara daca aveti o hot. jude. definitiva si irevocabila.pentru taarile din Europa.:)
m-ar fi interesat
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2008
cristinalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de acordul tatalui pt emigrare mama cu, copil minor incredintat mca mca Buna seara! Tatal a refuzat sa-si dea acordul pt emigrarea minorului incredintat fostei sotii - acordarea vizei de intrare/imigrare in tara non-UE este ... (vezi toată discuția)