avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa scot copilul minor din tara fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa scot copilul minor din tara fara acordul tatalui?

buna ziua
a
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2008
cristinalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:50, 21 Decembrie 2008
cristinalex a scris:

cat timp dureaza un astfel de proces? si se poate face fara ca tatal sa stie de acest proces? se poate scoate copilul din tara pe motive turistice? nu neaparat emigrare?


Nici viza pt SUA nu ati primi fara acordul tatalui.
Ar trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca la baza, ceea ce ar fi mult mai complicat decat va imaginati.
Totusi, din ratiuni de logica in primul rand si juridice in al doilea rand, sunt de parere ca se poate obtine o hotarare judecatoreasca in sensul dorit de dvs.Dar, va trebui ca tatal sa fie citat ( deci, sa stie de proces, sau cel putin asa sa rezulte pt instanta)

avocat Claudiu Lascoschi
este cel mai bine sa urmati calea legala si sa aveti rabdare sa definitivati lucrurile si apoi sa plecati, cu ele rezolvate.
Copilul a fost recunoscut legal de catre tata? Este foarte important si acest aspect... Pe certificatul de nastere al copilului apare concubinul dumneavoastra trecut ca tata? Pentru ca din cate am inteles, copilul s-a nascut in timp ce dumnealui se afla in puscarie.....si in aceste conditii, daca v-ati fi gandit din timp, puteati "omite" sa il treceti drept tata....
apare ca tata si nu am omis la timp din naivitate si din speranta ca lucrurile sa se indrepte...ceea ce regret acum
Situatia e dificila.Am presupus de la inceput ca tatal apare la rubrica tata.Pe de-o parte era bine, dar orice avantaj are si un dezavantaj.
Nu mai pierdeti timpul.Incercati sa va angajati un avocat si sa rezolvati cumva problema.Nu aveti de ales.
Avocatului dvs ii veti putea expune mult mai multe detalii care il pot ajuta sa gaseasca o modalitate concreta de rezolvare a situatiei.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Increditare copil si program de vizite copil cu dubla cetatenie macul macul Buna ziua, Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de acordul tatalui pt emigrare mama cu, copil minor incredintat mca mca Buna seara! Tatal a refuzat sa-si dea acordul pt emigrarea minorului incredintat fostei sotii - acordarea vizei de intrare/imigrare in tara non-UE este ... (vezi toată discuția)