avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Daca in urma unui credit neplatit s-a ajuns la poprirea pe salariu, daca ma trezesc cu poprire pe salariu trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens ? imi pot lua din bani si fara acea hotarare ? si daca se intampla sa imi ia ce pot face ? sa anunt in prealalbil la contabilitate ca e nevoie de asa ceva sau ce anume? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:36, 29 Mai 2012
Conform art 164 Codul muncii
Nici o retinere salariala nu poate fi operata,in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege

Executorul judecatoresc prin autoritatea si competenta cu care este investit are parghiile legale sa intre in posesia informatiilor,astfel incat acesta comunica unitatii dvs documentele in temeiul carora este dispusa poprirea
Cu respect doamna Inocenta, cred ca va place sa va auziti. Folositi cuvinte multe ca sa nu spuneti nimic concret.

Domnule, contractul de credit este titlu executoriu, nu este nevoie de o alta hotarare judecatoreasca. Executorul, investit de catre creditor cu o cerere de executare cere incuviintarea executarii de la instanta de executare, o formalitate, se da in 7 zile de la depunerea cererii.
Ulterior executorul se adreseaza angajatorului cu o adresa de poprire, in calitate de tert poprit angajatorul este obligat sa infiinteze poprire asupra 1/3 din veniturile salariale lunare nete.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)
Plata poprire hmcs2004 hmcs2004 A sosit pe adresa firmei, o Instiintare de proprire din salariul unui angajat. Unde se cere proprirea de sume, asupra salariului angajatului, pana la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)