avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O mama disperata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O mama disperata

Buna seara,va rog ajutati-ma sa rezolv un caz poate nemai auzit.In 2005 am venit in Italia sperand sa gasesc ceva de munca acasa am lasat sotul si 3 din cei 4 copii (cel mare lipsea pentru ca se facuse calugar)ceilalti aveau varsta de 24-17-16 ani iar sotul de 46 care nu lucra deja de 3 ani.Dupa plecarea mea au inceput si mai multe probleme in familie care era deja in pragul dezbinarii de multi ani,am incercat sa o tin unita dar...???...asa ca dupa numai 5 luni fiul de 17 ani a venit la mine fiind dat afara din casa de tatal lui care a inchiriat apartamentul si-a beneficiat de toti acesti bani,fiica de 24 se mutase cu prietenul ei la acesta acasa,ramanand si insarcinata intre timp,iar fiica cea mica de 16 ani sa dus impreuna cu sotul la mama acestuia.La finele lui 2006 m-am intors in tara neputand intra in propria casa care era inchiriata de sot falsificandu-mi semnatura,asa ca m-am hotarat sa divortez si sa ma intorc in Italia,am bagat actele de divort i-am lasat 3/4 din banii incasati pe apartamentul de 3 camere(asta pentru a nu vinde apartamentul la care aveam uzul fruct),masina,electrocasnice care erau....mam ales cu o mobila de bucatarie si un pat(mobila care era in casa o cumparasem eu cu salariul meu in 2005 inainte sa plec),am fost la prima infatisare la ce-a de-a doua eram deja plecata dar reprezentata de avocat in tribunal,cum casa inca era in vanzare pentru a nu face discriminare intre copii cei 2 de 25 si 18 ani de acum am fost la notar si am declarat ca ei sa poata vinde(intre timp fiica mea deja nascuse,dar erau probleme cu socrii,asa ca au fost dati afara si i-am luat si pe ei 3)sa fiu un pic ma clara aveam apartamentul pariintilor de 2 camere care era pe numele meu si-al fiiului cel mare,dar aveam uzul fruct mama era inca in viata,asa ca am lasat copii sa vanda iar cu restul sa aranjeze apartamentul de 2 camere.Din 80000€ el a luat 60000€ curati iar noi am platit toate datoriile ramase de pe urma chiriasilor,ale lui,etc la fine au ramas 12000€ pe care eu nici nu iam vazut,dar la care am adaugat alte mii de euro pentru a face o casa decenta...intre timp si fiul a avut un copil,fiica sa despartit dar a ramas cu copilul,ne avand un serviciu trimetem banii tot timpul pentru ai ajuta,asta a durat pana in 2010 in toamna.Intre timp am inceput sa am probleme de sanatate asa ca am incetat sa mai trimit,fiica se angajase dar se plangea ca castiga putin,baiatul lucra.Anul trecut in vara baiatul a plecat in Cipru pentru 3 luni,fiica mea a caunoscut pe net un individ,sau intalnit si la adus acasa,acesta a inceput so omoare cu bataia in casa mea in prezenta copilului de numai 5 ani,pumni,picioare,taiata cu cutitul...disperata mam intors in tara pentru a-mi salva copilul cum ar face orice mama,am facut plangere la politie a devenit un caz penal(venirea mea in tara m-a costat pierderea contractului de munca...fiul auzind ca sora are probleme a venit si el acasa asa am devenit 2 someri)...dupa plecarea mea fiica sa dus si a retras plangerea ramanand in contact cu acest individ care nu munceste ci din cate am inteles fura pe unde poate prin Europa.Intelegerea era ca ei sa se descurce si sa plateasca cheltuielile care sunt,defapt ceea ce ei consumau,dar fiica mea nu vroia sa dea bani in casa influentata de acel individ pe care cred ca il mentinea ea cu banii,neavand o alta explicatie unde se duceau acestia.Asa ca au inceput certurile intre frati,pana au ajuns sa se bata si baiatul so dea afara din casa.Este adevarat ca atunci cand am auzit ca sunt datorii,am spus cine nu plateste paraseste casa.Fiica sa dus la politie si- a facut plangere impotriva fratelui ca a batuto,asa ca acesta are o amenda penala de 3ooo lei,intretinere de 4-5000,lumina...etc.Si cum nu ar fi deajuns fostul sot se baga si el si vor ca baiatul sa ajunga in puscarie iar in casa sa stea fiica ,acum eu va intreb pe dumneavoastra ce sa fac care este calea pe care sa o apuc,ce face o mama in astfel de situatii fiind la 2000 km si in spital in urma unui infart facut datorita certurilor lor.Va rog din tot sufletul sfatuiti-ma,ajutati-ma eu una nu mai stiu nici cum ma cheama.
Va multumesc anticipat.Any
Cel mai recent răspuns: anycoman , utilizator 22:54, 30 Mai 2012
Cred ca trebuia sa sintetizati putin aceasta poveste. Postarea este mult prea lunga si v-ati pierdut in detalii care nu au mare importanta in cazul de fata.

Cer scuze :sorry: colegilor moderatori pentru interventie.
Intre timp lucrurile s-au agravat am luat o hotarare destul de grea pentru o mama dar va rog sa-mi spuneti cum pot face pentru a o scoate pe fiica mea din drepturi cred ca cuvantul potrivit este dezmostenire,si sa nu mai aiva dreptul de-a intra in casa.Eu fiind in Italia pot face o procura notariala aici pentru ca fiul sa ma reprezinte pana oi ajunge in tara?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
anycoman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concu catmandu catmandu Sunt de 20 de ani in concubinaj cu aceasta femeie. Avem si un copil care acum are 16 ani. Ne-am cunoscut in Italia in 1997. Atât eu cat si ea eram divortati ... (vezi toată discuția)
Procura iesire din tara copii minori monykyss monykyss Bună ziua,am nevoie de un sfat/îndrumare... Băiatul meu are două gemene(2 ani jumatate) dintr-o relație . Fetele au fost recunoscute, li se plătește ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei!!!!concubinaj AdiCol AdiCol Prietena mea a trait in concubinaj cu un individ,iar rezultatul a fost un copil care acum are 2 ani. Prietena mea este acuma in italia cu mine, iar copilul a ... (vezi toată discuția)