Prietena mea a trait in concubinaj cu un individ,iar rezultatul a fost un copil care acum are 2 ani. Prietena mea este acuma in italia cu mine, iar copilul a fost lasat in romania in grija bunici deoarece individul i a abandonat(au fost scosi in toiul nopti afara din casa) acum un an si jumatate,iar in tot acest timp a avut grija de copil singura. Problema a aparut acum 3 zile cand individul a aparut la usa bunici si a luat copilul fara sa l mai duca acasa. Ce imi sugerati sa fac? prietena mea trebuie sa plece in tara pt a rezolva problema???
Ar trebui sa depuna o plangere la politie de inceput??? Si as mai dori sa mentionez, ca in tot timpul, cat a stat cu INDIVIDUL, cum il numesc eu,a fost batuta frecvent,iar copilul chiar scos pe fereastra si amenintat ca l va arunca, asta cand copilul avea doarcateva luni!!1
Copilul trebuie sa fie cu unul dintre parinti care sa se ocupe de el. Acel 'individ' este tatal copilului, teoretic ar trebui sa fie preocupat de el. Daca mama copilului este de alta parere atunci va misca ceva in sensul asta.
Salut,
Trebuie in tai sa clarificam cateva aspecte.
1. Prietena ta in Ro inteleg ca nu este casatorita cu Individul. Dar cine are tutela copilului? Evident el fiind tatal, are si dreptul de a-l vedea sau lua din cand in cand, dar sunt reguli precis stabilite in acest sens. In Romania a mai facut plangere la politie , vazand ca atat ea cat si copilul a fost agresata ? Daca da, este un pas inainte.
2. Unde este tatal acum, daca munceste ( deci daca are un venit), daca plateste pensie alimentara,
3. Daca prietena ta este in Italia, si este rezidenta, il poate chiema in judecata aici,( poate fi mai avantajos) pentru ca in Italia tin mult la protectia copilului, si la dreptutrile acestuia poate fi asistata de un avocat din oficiu, ( deci nu plateste, daca are un venit ce nu depaseste 17.000 ? pe an)
Eu sunt avocat roman stabilit in Italia, dar ar trebui sa stau un pic de vorba cu prietena ta,sa inteleg detaliile, pentru ca din detalii, intelegi cum si unde trebuie operat.
editat datele de contact
scuza-ma , in orice caz, prietena ta trebuie sa denunte la politie faptul ca individul a luat copilul de la bunici si nu l-a dus inapoi. Trebuie sa inteleg cine are legal custodia exclusiva a copilului. Banuiesc ca mama vazand din mesajul tau ca el nu s-a mai interesat de copil. Posibil ca acum, prietena ta fiind in Italia el are impresia ca poate " stoarce" ceva bani. Impresia mea este asta. Dar ca sa o putem ajuta trebuie sa stiu : cine are custodia copului, - pentru a intelege punctul de plecare Deci daca mama- atunci face plangere la politia romana. daca a fost agresata fizic, e inimaginabil ceea ce spui ca voia sa-l arunce pe geam copilul, Vreau sa stiu daca a depus plangere la momentul respectiv declarand aceasta- pentru ca poate cere decaderea din drepturile parintesti a tatalui( daca poate fi numit asa). In acest caz, chiar daca este parintele natural, nu se poate apropia de copil. Trebuieoricum sa inteleg bine de la prietena ta.
tatal poate lua copilul fara sa dea socoteala stra stra strabunicilor copilului cu care mama l-a lasat in tara .
Sunt convins ca tatal se va ocupa mai bine de cresterea si educarea copilului decat strabunicii lui Stefan cel Mare.
Presupun ca tatal copilului nu este un monstru atata timp cat distinsa dvs prietena a convietuit cu acest Om.
Si tousi acest tata al copilului, ... "evident nu un monstru" era violent cu mama copilului, si chiar a incercat ( simbolic daca nu in serios) sa-l arunce pe geam.Asta din ceea ce relateaza prietena. Poti sa fii atat de comvins ca o astfel de persoana este cea mai potrivita sa creasca ( citeste educe) acest copil? Distinsa doamna a convietuit cu acest om dar din cate citim nu i avea o viata tocmai roze si flori. Eu incerc sa fiu rationala si evident sa gandesc la binele copilului. Uneori este mai adecvat sa fie crescut de bunici decat un tata care il trateaza astfel.?