avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contraventie pentru neprezentare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contraventie pentru neprezentare

Buna ziua! O sa descriu situatia in care ma aflu si sincer nu stiu ce sa mai fac:
Intr-o zi din februarie (nu mai stiu exact) lucram la o societate comerciala care mi-a incredintat un autoturism de serviciu si ma intorceam acasa.Am parcat masina si m-am dus linistit spre casa.A doua zi,seara,m-am trezit cu politia rutiera la usa cu o invitatie pentru a doua zi (adica dimineata la ora 8.00) sa ma prezint la Serviciul Politiei Rutiere Galati deoarece sunt reclamat ca am lovit o masina din parcarea din fata blocului.I-am spus politistului ca nu pot sa ma prezint in timpul saptamanii,dar acesta a dat din umeri si a plecat.Dupa cateva zile,primesc o a doua invitatie pentru Sambata seara la ora 21.30 . Ajung acolo si intreb ce s-a intamplat.Politistul ma pune sa dau o declaratie despre "eveniment" si imi cere documentele.Stiind ca are dreptul de a-mi cere documentele,i le prezint,termin de scris declaratia in care am declarat ca NU AM PRODUS NICIUN EVENIMENT RUTIER,semnez declaratia,imi iau actele inapoi si plec (cu acordul politistului).La cateva zile,prin posta,primesc un proces verbal de contraventie ,completat SAMBATA LA ORA 21.50 IN LIPSA !!! cu toate ca eu eram invitat la SPR Galati la ora 21.30 si am scris si declaratia.Acel proces verbal a fost incheiat si cu un martor (inexistent,deoarece in acea camera erau 2 politisti si eu).Amenda a fost de 1000 RON cu posibilitate de achitarea jumatatii in 48 ore.Am contestat acel PV la judecatorie,am depus actele care dovedeau ca am fost plecat in deplasare la acea data (ordin de deplasare cu stampila unitatii emitente si cu stampile de la firmele vizitate din localitatea BUZAU).M-am prezentat la termen,bineinteles ca politia nu a trimis pe nimeni,am prezentat dovezile mele si am cerut instantei sa transforme acea amenda exagerata din pct. meu de vedere in avertisment.Instanta insa a dorit sa cunoasca acel martor,emitand alt termen de judecata.De atunci (luna iunie) pana acum nu am mai fost chemat la tribunal.Ce sa fac? acasa nu am primit nimic de la tribunal,doar de la consiliul local am primit o scrisoare in care sunt somat sa platesc acea amenda (dar eu nu platesc nimic la stat deoarece nu stiu ce decizie a luat judecatorul) Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:38, 19 Decembrie 2008
nixman a scris:

M-am prezentat la termen,bineinteles ca politia nu a trimis pe nimeni,am prezentat dovezile mele si am cerut instantei sa transforme acea amenda exagerata din pct. meu de vedere in avertisment.Instanta insa a dorit sa cunoasca acel martor,emitand alt termen de judecata.De atunci (luna iunie) pana acum nu am mai fost chemat la tribunal.Ce sa fac? acasa nu am primit nimic de la tribunal,doar de la consiliul local am primit o scrisoare in care sunt somat sa platesc acea amenda (dar eu nu platesc nimic la stat deoarece nu stiu ce decizie a luat judecatorul) Va multumesc si astept raspuns

Cand v-ati prezentat la termen, ar fi trebuit sa va spuna judecatorul cand va fi termenul urmator.
Este important ce s-a intamplat atunci.
Aparent, dosarul dvs. s-a judecat in lipsa dvs. si ati pierdut, dar mai trebuie verificat.
Mergeti la instanta unde s-a judecat si intrbati la arhiva ce s-a intamplat mai departe,
sau incercati pe portal.just.ro.
post dublu fara intentie. Scuze.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2008
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu - politia rutiera cezara ioana cezara ioana Pentru ca am imprumutat masina unui prieten in seara de sambata 28.02.2015, ora 21.30 si acesta a fost oprit de catre masina MCV- politie rutiera ... (vezi toată discuția)
Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, declaratie dictata de politist SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, am urmatoarele nedumeriri: astazi am fost cautat de politia rutiera, pentru un eveniment rutier care a avut loc in urma cu o zi, fara ca eu sa fi ... (vezi toată discuția)