avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz in serviciu - politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz in serviciu - politia rutiera

Pentru ca am imprumutat masina unui prieten in seara de sambata 28.02.2015, ora 21.30 si acesta a fost oprit de catre masina MCV- politie rutiera si avea permisul suspendat, dovada expirata de 5 zile fara ca acesta sa stie eu am fost chemata sa-mi iau masina, am mutat-o din strada principala pentru rezolvarea situatiei, agentul de politie foarte nervos mi-a cerut sa cobor din masina deschizandu-mi cu brutalitate usa masinii, am refuzat, mi-a cerut sa ma legitimez si i-am dat: CI, carnet conducere, certificat de inmatriculare si asigurarea masinii, agentul dupa control mi-i le-a retinut si mi-a cerut sa fac testul cu etilotestul care a iesit 0,00 mg/l.
Dialogul agentului cu mine a fost unul nervos si irascibil, mi-a retinut actele abuziv, l-am intrebat de ce daca nu am fost in neregula si nici masina, acesta mi-a cerut sa vin la politie sa dau declaratie moment in care eu am refuzat sa ma deplasez fara actele personale si ale masinii pana la sediul politiei. L-am intrebat daca sunt vinovata de ceva, atata timp cat si ce-l vinovat a recunoscut ca eu nu stiam de situatia lui, masina proprietate personala nu era in neregula, actele mele sunt bune, analiza este in regula nu aveam de ce sa merg atunci seara la sediul politiei si cerandu-i sa ma cheme prin citatie nu la coltul strazii agentul s-a enervat si a plecat la sediu lasandu-ma cu masina pe avarii si fara acte nici macar CI personal, fapt pentru care am sunat la serviciul 112.
A venit un echipaj de politie, am mers la sediu pentru a rezolva si explica apelul telefonic, am dat declaratie timp in care agentul din echipajul al-II-lea s-a dus la primul agent sa-mi aduca CI-ul pentru a putea sa-mi i-a declaratia, iar dupa aceea mi-a spus ca CI-ul ramane la mine si sa astept ca va venii agentul din masina rutiera sa-mi de-a actele personale.
Am primit avertisment pentru ca am apelat 112 si nu am dat telefon la sediul politiei, si actele tot nu le-am primit plecand acasa acasa in jurul orei 00.20 dupa ce am facut plangere inregistrata catre comandantul politiei pentru purtarea abuziva a agentului de politie rutiera.
A II-a zi am fost apelata telefoc de catre agentul in cauza chemandu-ma sa vin la sediul politiei sa-mi iau actele spunand ca el nu are dreptul sa le retina si ca daca nu vin le trimite la superiori afirmand ca le-am abandonat. I-am raspuns ca are reclamatie facut de mne la 112 si la comandant si ca mergem pe care legala, ca m-am saturat de abuzurile lui.
In ziua de miercuri 04.03.2015 dupa incident am fost chemata de catre inspectorul politiei rutiere sa-mi de-a actele masinii si mi-as inmanat si o dovada de circulatie datata sambata 28.02.2015, pentru 15 zile pentru ca n-am respectat indicatiile politistului spunandu-mi ca procesul verbal il primesc prin posta.
In situatia data, care-i calea legala pentru ca eu sa ma apar de acest abuz in serviciu?
Multumesc, si astept raspuns
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:54, 10 Martie 2015
Din pacate, procesul verbal de contraventie se bucura de prezumtia de legalitate, trebuie sa faceti plangere contraventionala in instanta prin care sa va demonstrati nevinovatia.
In ceea ce priveste comportamentul lui, faceti-i plangere penala, insa trebuie sa dovediti ceea ce afirmati.

Art. 296
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.


procesul verbal nu mi-a fost scris in seara cu pricina, nu l-am vazut si nici inmanat, nu-l am nici acum 09.03, care-i momentul legal pentru intocmirea acestui proces vebal?
comportamentul lui l-au vazut si martorii, persoanele care erau pe langa mine in momentul "conflictului"
Faceti plangere la pv in termenul legal.
Pt atitudinea agentului plangere penala numai daca aveti dovezi si martori . Uneori acestia nu vin .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea tuturor actelor de catre politia de sectie iceuniq iceuniq In data de 25 decembrie am fost oprit de catre un echipaj de la politia sectie 4 Galati pentru nerespectarea regulilor de prioritate pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis neacordare prioritate pietoni teduku199108 teduku199108 Buna seara,in timp ce ma deplasam cu masina personala pe Splaiul Independentei,am avut surpriza ca un echipaj de politie sa ma traga pe dreapta dintr-o coloana ... (vezi toată discuția)
Ajutor abuz politia rutiera sanctiuni inexistente, sanctiuni inventate de catre agentii rutieri ContSters365439 ContSters365439 Va salut pe toti ! Numele meu nu cred ca e relevant pt inceput. Am 40 de ani si sunt cetatean Roman cu rezidenta in Marea Britanie unde sunt plecat de 18ani ... (vezi toată discuția)