avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare de decizie intr-o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare de decizie intr-o hotarare judecatoreasca

Cum se poate indrepta o eroare de decizie intr-o hotarare judecatoreasca de partaj bunuri comune?
Care este valoarea unui bun imobil care, se ia in calcul?
-valoarea contractului de vanzare /cumparare sau valoarea unei expertize, facuta la o data X de catre partea reclamanta intr-un alt capat de cerere care, ulterior nu a mai facut obiectul cererii de partajare a bunurilior?:(
Cel mai recent răspuns: Lissa1 , utilizator 12:03, 29 Mai 2012
Îndreptarea, lămurirea şi completarea hotărârii
Art. 281
(1)Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
(2)Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
(3)În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.

Valoarea unui bun dedus partajului,poate fi precizata in situatia in care instanta de judecata a solicitat si a dispus executarea unei expertize sau raport de evaluarea a acestuia
- la dosar exista contractul de vanzare cumparare:
- expertiza a fost facuta, pentru o cerere mai veche (la care am renuntat);
-ultima cerere era : atribuirea beneficiului contractului de vanzare cumparare - e pana in 2026-
Cum formulez si catre cine ''Îndreptarea, lămurirea şi completarea hotărârii''?
EXISTA COPIE a contractului de achizitie bun dedus partajarii, respectiv contract vanzare cumparare, cu plata in rate pe 20 ani (pana in 2026) fost ap. de serviciu, in prezent ipotecat in favoarea unui anumit minister.
:dance:
Experiza am facut-o eu, pe banii mei, pt. ca intr-un alt capat de cerere, initial, solicitam vanzarea la licitatie pentru a putea acoperi si datoriile comune din banci.
Diferenta dintre cele doua valori este de aprox. 1.200.000.000. lei vechi.
Calculele au fost facute la valoarea expertizei.
In final EU AM PRIMIT: datoriile comune de la banci, restul de achitat la apartament plus o sulta la EX. DE 400.000.000.

Cum sa fac indreptarea, lămurirea şi completarea hotărârii?

Nu mai am avocat, nu mai am bani....

In cond. acestei hotarari voi fi scoasa in strada (ma executa fostul pentru sulta) iar pentru datoriile la banci (700.000.000.) nu vreau sa stiu unde voi ajunge.....
Ex-ul a plecat cu o masina foarte scumpa (era aproape achitata in lieseng -pe care... a cedat-o unui necunoscut prin contract de cesiune).

:dance:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatorii, au voie sa greseasca?!! Lissa1 Lissa1 POATE FI SANCTIONAT, DE CATRE LEGE, UN JUDECATOR CARE GRESESTE IN LUAREA HOTARARILOR (IN CONDITIILE IN CARE PLATIM BANI GREI)? (vezi toată discuția)
Drept de vanzare? botorka botorka Am moștenit de 32 de ani 3/8 parte după ce a murit tata dintr-un apartament cu două camere. Acum a murit si mama mea. Dar, ea in, luna mai a făcut Contract ... (vezi toată discuția)
Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)