avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sanatate retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sanatate retroactiv

Daca nu am fost salariat si am o problema de sanatate trebuind sa ma internez in spital, ce sanse am sa nu platesc spitalizarea?
Pot face plata contributiei de sanatate retroactiv?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:29, 29 Mai 2012
Daca sunteti o persoana care in ultimii 5 ani nu a realizat niciun venit impozabil si nu aveti sot/sotie sau copil asigurat cu plata asigurarii la zi pt. a va putea oferi calitatea de coasigurat la sanatate,pt. a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat va trebui sa incheiati un contract de asigurare cu casa de sanatate.Veti avea de platit retroactiv contributia pe 6 luni urmand mai apoi sa va platiti lunar contributia de 39lei anul acesta(5,5%din 700lei sal. minim brut/economie).
ART. 2
(1) Calitatea de asigurat o au toti cetatenii romani cu domiciliul in tara, precum si cetatenii straini si apatrizii care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara sau au domiciliul in Romania si fac dovada platii contributiei la fond, in conditiile legii si ale prezentelor norme metodologice.
Ordin Nr. 617 din 13 august 2007
Calitatea de asigurat nu se aplica retoactiv ci se aplica din momentul platii la fond .
Nu este vorba despre "calitatea de asigurat retroactiv",ci despre plata retroactiva a contributiei pt. a putea capata calitatea de asigurat in prezent...
Si oricum,calitatea de asigurat nu se aplica ,se capata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala dupa incetare contract mihaisele mihaisele Buna ziua, As dori sa stiu, cat timp dupa incetarea contractului de munca mai este persoana in cauza asigurata? Difera aceasta durata in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu coasigurata a mamei mele ?? inngryd inngryd Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai clar ( lege nr... art. ) Anul trecut am terminat facultatea, am fost in somaj pina in septembrie anul acesta, as ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate persoana fara venituri gbora gbora :hm:sunt casnica din iunie 2004...trebuie sa justific asta cu adev de la reg comertului, cu alte 5 adeverinte de la circa financiara pt ultimii 5 ani si apoi ... (vezi toată discuția)