avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inchiriere spatiu comercial

Buna ziua,
Am un spatiu comercial proprietate personala si as vrea sa-l inchiriez unui SRL cu doi asociati unul din ei sunt eu cu 50% iar celalalt este mama mea. Vreau sa stiu daca este legal acet lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: racheru , utilizator 21:17, 29 Mai 2012
Este legal, insa va recomand un contract de comodat.
Va multumesc ptr raspuns, ideea este ca la pretul zonei, chiria ar fi cam 4000 lei pe luna, ceea ce ar insemna 48000 lei pe an, bani care ar fi scutiti de impozit in proportie de 25% pentru cheltuluieli de intretinere al imobilului iar la restul as plati 16% impozit ca pers fizica, ceea ce ar insemna o suma de 5760 lei, iar daca as vrea sa incasez banii acestia ca dividente, as plati o data 16% pe profit adica 7680 lei, si inca o data 16% pe dividente, adica 6451 lei. Deci practic eviti sa platesti la stat niste impozite foarte foarte mari, din aceasta cauza intreb daca este legal acest lucru. Acum as dori sa aflu daca mai recomandati un contract de comodat si daca da, care sunt motivele pentru care imi recomandati acest lucru.
Va mutumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial af24 af24 buna seara, urmeaza sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial, insa doresc sa stiu daca e legal: eu,pers fizica detin un spatiu in proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Contract comodat Florian59 Florian59 buna ziua , trebuie sa plec din tara pentru o perioada lunga de timp si am un spatiu comercial care as vrea sa-l inchiriez prin contract de comodat intrucat ... (vezi toată discuția)