avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract inchiriere spatiu comercial

buna seara, urmeaza sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial, insa doresc sa stiu daca e legal: eu,pers fizica detin un spatiu in proprietate pe care l-am inchiriat prin contract de comodat firmei la care sunt asociat unic. in contract nu este stipulata subinchirierea astfel am facut un act aditional prin care am adaugat acest lucru. intrebarea mea ” in baza acestui contract de comodat si a actului aditional, firma mea poate subinchiria spatiul? doresc sa fac acest contract de pe pers juridica din cauza ca, spatiul urmeaza a fi inchiriat mobilat si utilat, iar acestea sunt cumparate pe firma, si pt impozit in acelasi timp, fiind vorba de microintreprindere. astept raspunsul dvs la fel si sugestii. multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:24, 16 Octombrie 2013
Se poate subinchiria.
ca o masura de precautie, pe langa clauzele dintr-un contract tip de inchiriere spatiu com, la care se adauga procesul verbal cu dotarile aferente, la ce ar mai trebui sa fiu atenta? multumesc
societatea care urmeaza sa inchirieze spatiul poate functiona in baza autorizatiilor mele?
af24 a scris:

societatea care urmeaza sa inchirieze spatiul poate functiona in baza autorizatiilor mele?


Faceti un contract de asociere, nu de inchiriere. In contract stipulati ca Dvs veniti cu spatiul si autorizatiile necesare iar asociatul cu managementul , investitia etc. Impartirea sumelor va fi : pentru firma Dvs 0,01% din cifra de afaceri facuta de "asociat" dar nu mai putin de x euro (in care x euro este suma la care v-ati inteles la chirie). Procentul de 0,01% poate fi ajustat astfel incat sa fie imposibil sa depaseasca suma x.
af24 a scris:
societatea care urmeaza sa inchirieze spatiul poate functiona in baza autorizatiilor mele?


NU. Fiecare cu autorizatiile lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)