avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de?

Buna seara,
Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma
care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri decat cele din caen-ul sau, respectiv schimb valutar, deci nu pot subinchiria portiuni din magazin altei firme.Ce forma legala trebuie sa urmez ca sa pot face mai multe activitati in acel spatiu.(ex:amanet,laminare, stampile,xerox ,etc toate pe alta firma decat prima).Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 20:06, 25 Ianuarie 2010
folositi un contract de asociere in participatiune.
Firma care detine spatiul isi modifica activitatea, pentru a obtine venituri din alte activitati(inchiriere ,subinchiriere).,sau modificati contractele de inchiriere si subinchiriere cu proprietarul imobilului.(oricum trebuie sa aveti acordul proprietarului pentru subinchiriere).
mihai_sylvia@yahoo.ca a scris:
Firma care detine spatiul isi modifica activitatea, pentru a obtine venituri din alte activitati(inchiriere ,subinchiriere).,sau modificati contractele de inchiriere si subinchiriere cu proprietarul imobilului.(oricum trebuie sa aveti acordul proprietarului pentru subinchiriere).

Buna ziua,
Firma care detine spatiul (casa de schimb) nu-si poate schimba sau diversifica CAEN deoarece este obligata prin lege la un singur obiect de activitate.
Opinia mea:
- ori firma cu spatiul intra in SC-ul Dvs. ca asociat, aport in natura o parte din spatiu;
- ori discutie cu proprietarul si casa de schimb, sa va cedeze o parte din spatiu prin contract de inchiriere.
Cu stima,
Daca nu aveti in contractul de inchiriere dreptul la subinchiriere nu aveti dreptul la subinchiriere.
Prin urmare, va trebuie un contract incheiat cu proprietarul intre noua firma si proprietar.
De asemenea, va trebui modificat prin acordul partilor si primul contract de inchiriere pentru prima firma care desfasoara activitatea de schimb valutar.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspunsul dvs. In trecut am facut ceva similar cu un contract de comodat. Ce parere aveti ? Mentionez ca sunt asociat in toate firmele.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Asociere fara avizul asociatiei de proprietari ex_pa ex_pa Suntem o asociatie de proprietari care are in proprietate un mic spatiu comercial situat la parterul blocului. Societatea care avea in inchiriere acest spatiu, ... (vezi toată discuția)
Ce model de contract trebuie sa fac? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin o societate de schimb valutar care are un punct de lucru inchiriat de la o persoana fizica(un spatiu comercial), cu contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)