avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ambalaje-deseuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ambalaje-deseuri

Nu stiu cat de ok e contractul pe care il am si am decis sa apelez la voi. Despre ce e vorba.? Pentru a rezolva problema cu ambalajele (deseuri) care raman dupa desigilarea marfii , firma a convenit sa incheie un contract cu o firma autorizata in colectarea si valorificarea de deseuri. Am primit contractul de la firma respectiva pentru a-l semna. Problema este ca acest contract se intituleaza "contract de vanzare cumparare" dar pretul lui este 0. Firma colectoare se obliga sa ne cumpere ambalajele contra 0 lei. Intrebare: este legal un astfel de contract? Cu un astfel de contract pot sa am acoperire in fata garzii de mediu ca nu arunc aiurea deseurile? Un contract de vanzare cumparare nu ar trebui sa aiba pret?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters72903 , utilizator 14:11, 19 Decembrie 2008
TVA este inclusă în preţul menţionat, sau se percepe separat?

:yeah:
Buna Ziua,

In primul rand Contractul trebuie sa fie de Prestari Servicii nu de Vanzare-Cumparare. Daca era de Vanzare -Cumparare, dumneavoastra ar fi trebuit sa stipulati pretul pe care il cereti pe deseuri si sa taiati factura catre cei care vin sa le colecteze; Parerea mea este ca trebuie sa schimbati contractul si sa-l denumiti asa cum va spuneam Contract de Prestari Servicii in care dumneavoastra sunteti utilizator, iar firma ce colecteaza deseurile operator (sau dansii sunt prestatori si dumneavoastra beneficiarul). Trebuie sa mentionati la Obiectul Contractului exact ce fac ei (adica obiectul prezentului contractului il constituie asigurarea prestarii serviciilor publice de colectarea deseurilor, transportul si depozitarea deseurilor). Trebuie trecut si pretul in contract de x lei mc/luna. Nu poate avea pret 0 lei. Aveti grija sa stabiliti si graficul de colectare( adica de cate ori pe saptamana vin sa ridice deseurile, zilele din saptamana, intervalul orar. Sa cereti si autorizatiile firmei respective sa vedeti daca este autorizata in acest sens sa nu aveti probleme mai tarziu cu cei de la mediu. Multa bafta si sper ca v-am fost de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)
Declaratie fondul de mediu marianachelariu marianachelariu S-a emis o prima factura catre agentul colector de deseuri ambalaje reprezentand valorificare in scopul indeplinirii obiectivului individual. Firma colectoare ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)