avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Valoarea de circulatie actuala a imobilului
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Valoarea de circulatie actuala a imobilului

Expertul calculeaza un pret de piata la nivelul anului 1986 de 143.000 lei al unui imobil construi in 1946 compus din locuinta de 60 mp cu pivnita de 32 mp si sopron precum si anexe gospodaresti( magazie,grajd de 27mp si sura de 80 mp) in stare buna (K1 =0,95) iar valoarea de circulatie actuala o "scoate" la 2000 lei spunand ca locuinta este total nefunctionala si trebuie demolata " gasindu-i tot felul de defecte, deci valoarea zero, pastrand doar pivnita careia nu-i gaseste nici un defect si sporonul ca si anexele la care aplica un coeficient K2 = 0,09.
La factori negativi mentioneaza:
- imobilul genereaza lipsa de interes (casa necesita demolarea) -25
-locuinta (15+30-5)% -40
-locuinta nu poate fi modernizata -15
-locuinta nu poate fi utilizata functional -10

Va intreb:
- daca toti factorii negativi enumerati referitori la locuinta mai pot fi luati in calcul odata ce nu s-a calculat valoarea ei actuala, considerand-o zero ?
- daca fotografii ale acestei locuinte atat la interior cat si la exterior pot constitui probe ?
- ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 18:29, 30 Mai 2012
Contactati expert ANEVAR care sa efectueze raport de evaluare imobil
Buna ziua.
Ce poate sa scoata mai mult un expert ANEVAR??????????=D>
Daca este de specialitate ,, chimie alimentara" va iesi precum casa piticilor.Era necesar sa consulte banuiesc tot un expert tehnic judiciar, specialitatea constructii si evaluare bunuri imobiliare.Totul trebuie pornit de la valoarea de inlocuire a constructiei.Dupa care se vor acorda plusurile si minusurile privind celelalte criterii.Pentru ca se pot lua 4 imobile de pe net cu aceeasi suprafata , situate in zone apropiate , sa se faca media si sa sa scoata o valoare de piata. Dar fiecare constructie are caracteristicile ei cu bune si rele.Deci mare atentie.
va multumesc. Marin Baescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat anevar ? proces_ro proces_ro In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre ... (vezi toată discuția)
Valoarea de piata aroky aroky Buna ziua, Doresc, daca se poate, o lamurire cu privire la coeficientii aplicati pentru stabilirea valorii de piata a unui imobil-casa de locuit (situat in ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil leusan leusan In cazul in care un imobil este evaluat cu cat % se scade din valoarea sa de circulatie lamomentul evaluarii? Spreexemplu a fost evaluat la 30000 lei,dar ... (vezi toată discuția)