Ce efecte are faţă de un superficiar plângerea proprietarului , notată în cartea funciară , prin care se contestă încheierea registratorului şef care întabulează un drept de superficie chiar dacă proprietarul a notat rezilierea contractului de constituire a superficiei?Poate superficiarul să vândă clădirea sau să o ipotecheze până nu se rezolvă problema plângerii ?
O constructie ce va apartine poate fi instrainata de dvs fara probleme insa la notar veti fi intrebat si de situatia terenului si probabil vi se va cere un extras de informare a cartii terenului. Cel care cumpara constructia va trebui sa cumpere in cunostinta de cauza, adica sa i se aduca la cunostinta faptul ca, cu privire la dreptul de superficie exista un litigiu. Daca acesta este de acord sa cumpere in conditiile date, se va face mentiune in contract iar ulterior noul cumparator nu va poate imputa nimic daca solutia cu privire la litigiu in dezavantajeaza.
Drept de superficie
dianda
Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie
Ramon8
Buna ziua detin o cladire pe un teren care nu imi apartine am drepte de superfice pe durata existenteti constructie cu numar cadastral trecuta in cartea ... (vezi toată discuția)