avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune actiuni+leasing
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune actiuni+leasing

La 31.10.2008 o societate cu 2 pers.juridice din Ungaria,cesioneaza partile sociale la 3 actionari pers.fizice straine,in baza unui contract de cesiune cu valoare declarata,suma care a fost incasata de vanzatori,iar ctr.inreg.la reg.comertului
cu noii asociati.

.La data cesiunii societatea avea inreg.in balanta contabila numerar in casa,dividende,sume in curs de decontare,debitori,furnizori si clienti.

Cui ii revin sumele din contabilitate numerar,sumele in curs de decontare,debitori,furnizori si clienti.

In urma unei daune auto,soc.de asig.a platit suma asigurata la societ.de leasing,iar soc.de leasing a inreg. suma ce se cuvenea pt.ratele ramase, pana la sf.ctr.,fara a emite fact.catre utilizatori.Cum se inreg.pv de dauna la utilizator?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:13, 21 Decembrie 2008
Orice sumă datorată societăţii se cuvine acesteia, şi nicidecum asociaţilor (acţionarilor), fie ei cedenţi, fie cesionari.

Cu privire la a doua problemă, poate vă răspunde un contabil. Mi-e că-mi prind urechile prin conturi. :)
Buna ziua,

cesionarea partilor sociale face ca fostii asociati sa devina terti (straini) de societate si nu mai au nici un fel de drepturi in acea societate. Oricum, acele incasari se cuveneau societatii in sine, insa eventualele dividende obtinute ca urmare a realizarii de profit se cuvin noilor asociati , de la momentul preluarii partilor sociale.

av Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans spre decontare midadu midadu Am avut o societate ale carei partti sociale le-am cesionat altei persoane.In aceasta societate am fost asociata cu o alta persoana, care a fost si ... (vezi toată discuția)
Ridicare numerar casierie sethgabriela sethgabriela [b][i][u]ART. 81 Legea 31/1990 actualizata:[/u][/i][/b] (1) Nici un asociat nu poate lua din fondurile societăţii mai mult decât i s-a fixat pentru ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende sorinccc sorinccc Situatie - O societate comerciala infiintata in martie 2012 cu 3 actionari, parti sociale egale. - Un asociat cesioneaza partile sale sociale in noiembrie ... (vezi toată discuția)