avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

mama moarta iunie 2010,tata in viata ,suntem 4 fratii, 3 am fost la inmormantare 1nu a vrut sa vina,(nici o data in ultimi 25 ani nu ia cautat,fiind in accelas oras),dupa 3 luni de la deces mama,primaria trimite acte pentru succesiune,am fost singura ce mam prezentat la primul termen pentru succesiune(au fost 3 termene),din 2010 tata bolnav eu am grija de el,mia facut in 2011acte de trecere tota partea lui plus cei revine de la mama,la deschiderea succesiuni sa se prezinte sotul sa semneze actele de succesiune in favoarea mea (totul prin notar)+testament ca imi lasa mie tot in caz de deces si nu apucam sa facem succesiunea,vreau sa deschid succesiunea acum in iunie 2012,fratii mei mai au dreptul la partea lui mama daca nu sau prezentat la succesiune?.ei nu participa nici la taxe apartament ( 2 camere).nici la intre.tinerea +taxe mormant cimitir,pomelnice.etc.cum pot sal dau de la dreptul de mostenitor pe frati mei care nici nu a avut grija de ea cat a fost bolnava(cancer la ficat),eu cu tata am avut grija de ea..ce se intampla daca frati mei nu se prezinta nici acum la succesiune?
Cel mai recent răspuns: lenuta24 , utilizator 14:38, 5 Iunie 2012
In mod normal in ceea ce-i priveste se considera renuntare tacita. Insa pot aparea surprize...
Tatal dvs. ce acte ziceti ca v-a facut? Orice conventie facuta inainte de deschiderea unei mosteniri este lovita de nulitate absoluta. Mai intai trebuia deschisa si incheiata mostenirea,si abia apoi tatal va putea ceda prin testament partea care ii revenea. Dati mai multe detalii.
In ceea ce priveste mostenirea tatalui,ea se va deschide abia in momentul decesului sau. Toti copiii (indiferent de nr. lor si de relatiile dintre ei si parinti) au drepturi egale atata timp cat au vocatie. Tatal va poate lasa partea sa prin testament,insa fratii dvs. pot cere rezerva succesorala.
E cam greu sa indepartezi un mostenitor de gradul intai de la mostenire,orice act este posibil sa fie supus anularii (donatie,vanzare-cumparare etc.).
destul de greu sa se inteleaga in modul in care ati enuntat speta dvs. cel mai bine consultati un avocat live. sunt anumite acte care le-ati putea face cu tatal dvs si care sa va fereasca ulterior decesului sau, sa nu va atace mostenirea fratii...desi greu de crezut ca nu o sa va atace. testamentul este cel mai usor de atacat de catre fratii dvs.
daca acestia in 6 luni de la decesul mamei dvs nu au dat nici un semn de acceptare a mostenirii exprese sau tacite, ati putea invoca exceptia prescrierii dreptului la optiune succesorala = prin asta sa incercati sa-i inlaturati.
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua,parinti au doar un apart.2 cam.tata mia dat prin notar testament ca dupa moartea lui sa-mi revina cei dreptul lui din apart. mie.(am fost si la medic legal evaluare discernamant).iar ca sa nu se mai prezinte acum la deschidere succesiune ia dat lui sotul procura la notar sa semneze cum ca renunta la partea cei revine de la sotie(adica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)
Unul din trei fii are testament pe casa părintească, dar n-a acceptat încă moștenirea. mai are dreptul să moștenească ceva, și cum se împarte în această situație? Mitra Mitra Suntem trei frati. Inainte de a deceda acum trei ani, mama noastra i-a facut testament unuia dintre noi pentru casa ei, aceasta fiind singura ei proprietate. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Bamsee Bamsee Bună ziua, Deoarece am citit pe forumuri tot felul de discuții referitoare la situația noastră, am sa o descriu mai jos. Este vorba de o moștenire din ... (vezi toată discuția)