avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... EFECTUARE ORE SUPLIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

EFECTUARE ORE SUPLIMENTARE

conform legislatiei orele suplimentare se pot efectua pe o perioada de 4 luni fara a depasi insa media saptamanala de 48 ore. In CCM se pot negocia perioade de 6 luni, pana la 12 luni maxim astfel incat media saptamanala sa nu depaseasca 48 ore/saptamana. Daca nu am CCM cum negociez perioada pentru 6 luni, respectiv 12 luni? la art.119 scrie ca munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 zile. Adica nu pot sa-l platesc orele suplimentare? e obligatoriu sa-i dau liber?
Cel mai recent răspuns: mopy , utilizator 12:50, 30 Mai 2012
În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.
si acelasi salariat poate efectua ore suplimentare timp de 8 luni, cu plata orelor suplimentare? cum procedez? trebuie sa tin tot timpul evidenta ca media orelor saptamanale sa nu depaseasca 48 ore/saptamana?
multumesc mult!
Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
deci nu e nici o problema daca efectueaza 8 luni ore suplimentare in continuu cu conditia ca media saptamanala sa nu depaseasca 48 ore/saptamana?
Da, se poate asa ceva cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

Alte discuții în legătură

Referitor ore suplimentare ioana.1960 ioana.1960 Va rog sa ma ajutati !!! In Codul Muncii scrie ca se pot lucra 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, si ca aceste ore suplimentare se pot ... (vezi toată discuția)
Zile libere andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, LA CATE ZILE LIBERE AI DREPTUL LUNAR DACA LUCREZI 8 ORE PE ZI SI DOUA SAMBETE SI DUMINICI PE LUNA PROGRAM DE 12 ORE? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
45 de ore in loc de 40 andreivancea andreivancea Incepand cu luna mai ni s-a impus( nu ne-a intrebat nimeni daca suntem sau nu de acord ) sa lucram 45 de ore pe saptamana desi in contract scrie negru pe alb ... (vezi toată discuția)